Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe naam en mogelijkheden voor events bij theaterrestaurant Orpheus in Apeldoorn

Het theaterrestaurant van Theater en Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn heeft een nieuwe naam en een eigen ingang gekregen. Het restaurant werd altijd simpelweg ‘theaterrestaurant’ genoemd, maar gaat nu als O55 verder. Daarnaast wordt het podium van de grote Hanoszaal deze zomer verlengd waardoor er meer stoelen op het podium kunnen en de capaciteit bij events wordt vergroot. Dit is erg fijn vanwege de anderhalve meter richtlijnen: met het grotere podium kunnen er straks 300 personen in de Hanoszaal in plaats van 250. 

We ontvangen altijd veel complimenten over ons restaurant. Daarom vonden we dat het tijd werd voor een prachtige eigen naam. Op 12 maart vierden wij onze verjaardag en werden we 55 jaar. De O staat natuurlijk voor Orpheus en 55 voor ons jubileum. 055 is daarnaast het netnummer van Apeldoorn, dus dat kwam leuk uit!” vertelt Patricia van der Meulen van Orpheus. Het was eigenlijk de bedoeling dat de nieuwe naam feestelijk werd onthuld tijdens de geplande jubileumfestiviteiten op 12 maart, maar dat kon niet doorgaan vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Onlangs werd de naam alsnog onthuld samen met de mogelijkheid om een coronaproof theaterdiner te boeken in het restaurant. Een leuke afsluiter van je vergadering bijvoorbeeld! In juli en september treden er elke donderdag, vrijdag en zaterdag verschillende artiesten op in O55. Daarnaast heeft het restaurant nu een eigen ingang. O55 is ook weer beschikbaar voor lunch, diner en verschillende soorten events op anderhalve meter. 

Orpheus

Er gaat nog meer veranderen bij theater en congrescentrum Orpheus. Deze zomer wordt de Hanoszaal namelijk verbouwd en wordt het podium verlengd. Deze aanpassing is extra fijn in coronatijd omdat de capaciteit van de zaal hierdoor flink wordt vergroot met ongeveer vijftig personen. Om de andere theaterzalen intiemer te maken, komen er tafeltjes in de zaal die je over een stoel kunt plaatsen. Hierdoor kan er voldoende afstand worden gehouden en kunnen bezoekers hun laptop of kopje koffie erop kwijt. De nieuwe tafeltjes zijn gemaakt van duurzaam materiaal.

“Doordat we drie theaterzalen, verschillende foyers en vergaderzalen hebben die aan elkaar geschakeld kunnen worden, is er heel veel mogelijk bij ons. Ook op anderhalve meter. Na de verbouwing van de Hanoszaal zelfs nog meer”, vertelt Wendy van den Hoeven van Orpheus. “Van productpresentaties, trainingen en vergaderingen tot congressen: het kan allemaal gewoon. Doordat we verschillende ingangen en toiletgroepen hebben, hoeven bezoekers niet het hele gebouw door en is de anderhalve meter erg goed te realiseren. Verder hebben we duidelijke looproutes, zijn er verschillende desinfectiezuilen, serveren wij de catering op een veilige wijze en zijn we extra bewust bezig met de hygiëne in ons gebouw. Ook werken we met een corona coördinator op elk event die erop toeziet dat alles volgens de RIVM richtlijnen verloopt. We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij ons.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.