Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe multimediale tentoonstelling in Scheepvaartmuseum

In het kader van 150 jaar afschaffing van de slavenhandel lanceerde Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam deze week de tentoonstelling ‘De Zwarte Bladzijde’. Uitgangspunt van de tentoonstelling is het aangrijpende verhaal van slavenschip Leusden, dat in 1738 verging in Suriname. Uniek aan deze expositie zijn de multimedia presentaties waarmee de bezoeker het verhaal levensecht ervaart. In opdracht van het Scheepvaartmuseum ontwikkelde het Rotterdamse multimediabureau MCW Studio’s deze bijzondere belevenis, een combinatie van beeld en geluid, waarbij het publiek een haarscherpe indruk krijgt van het echte verhaal dat geschiedde.

Digitalisering Museumwereld
De tentoonstelling is ontworpen door Eric Goossens en is vanaf 27 juni 2013 in het Scheepvaartmuseum te bewonderen. De maatschappij is sterk onderhevig aan digitalisering en ook de museumwereld volgt deze trend. Het Rotterdamse Multimediabureau MCW Studio’s is gespecialiseerd in multimedia projecten voor de museumwereld. “Multimedia presentaties brengen historische verhalen tot leven. Deze opdracht voor het Scheepvaartmuseum is daar een prachtig voorbeeld van. De bezoeker ervaart de geschiedenis bijna levensecht dankzij de kracht van combinatie: We zetten verschillende multimedia tools tegelijk in die elkaar en de totaal beleving versterken. Je ervaart de gebeurtenissen uit 1738 op deze manier levensecht.” aldus Martin van den Berg, directeur MCW Studio’s.

Een productie van MCW Studio’s
MCW Studio’s is een full-service multimediabureau met vijf verschillende studio’s gericht op Internet, Multimedia, 3D, AV en Audio. Het Rotterdamse bureau is al bijna 20 jaar toonaangevend in de 3D-, internet- en multimediabranche en werkt voor opdrachtgevers als Shell, het Scheepvaartmuseum en Unilever. MCW Studio’s brengt met onder andere applicaties, video’s en interactieve games mediacampagnes naar een hoger niveau.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.