Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe monumentale locatie voor exploitant Muntgebouw Utrecht: Marienhof Amersfoort overgenomen

Congres- en evenementenlocatie de Mariënhof Amersfoort zal per 1 juni 2014 worden overgenomen door Adriaan Derksen. De locatie is nu nog in handen van de Van den Tweel Horecagroep. Niet geheel toevallig sluit de Mariënhof qua uitstraling en product naadloos aan bij het Muntgebouw Utrecht, waar Adriaan als pandbewaarder de succesvolle locatie exploiteert. “Met ons bedrijf zijn we in een stroomversnelling terecht gekomen. Samen met al onze partners en bovenal door het vertrouwen van onze opdrachtgevers kijk ik met veel plezier naar de toekomst”.
Monumentaal erfgoed
Evenals het Muntgebouw Utrecht is ook de Mariënhof Amersfoort een bijzonder monumentaal erfgoed waar verschillende soorten bijeenkomsten op een hoog niveau worden uitgevoerd. “Samen met onze partners (Trends for Rent, Next Generation en Clipper MS) gaan we op zeer korte termijn niet enkel de look & feel, maar ook het product- en serviceaanbod van de Mariënhof Amersfoort vernieuwen en uitbreiden. Wij staan te popelen om het vanaf 1 juni allemaal op te pakken en zullen – net zoals in het Muntgebouw Utrecht – voor al onze opdrachtgevers en gasten het verschil proberen te maken”.

De mogelijkheden
Alle acht verrassende ruimten in de Mariënhof, met elk hun eigen vloeroppervlakte, voldoen aan de hoogste eisen van de huidige congresganger. De mogelijkheden zijn divers, van intieme diners en meetings voor 5 personen tot plenaire presentaties voor 200 personen (totale capaciteit 600 gasten). Er zijn monumentale kloostergangen, riante tuinen, de rotisserie (voorheen een restaurant met Michelinster), de kapel, de vele gebrandschilderde ramen en de romantische binnenplaats.  Het kan met recht een unieke locatie worden genoemd, centraal in Nederland. De congres- en evenementruimten zijn volledig selfsupporting qua licht en audiovisueel materiaal en naar wens in te richten.

 

Het monumentale gebouw leent zich uitstekend voor een moderne, strakke en kleurrijke inrichting, waardoor ‘old meets new’ goed tot zijn recht komt.

 

Groeien tegen de stroom in
Waar de vergadermarkt nog steeds onder druk staat is het Adriaan en zijn team gelukt in het Muntgebouw Utrecht juist te groeien in omzet en aanvragen. “Natuurlijk, de uniciteit van een pand is belangrijk. We krijgen van onze opdrachtgevers teruggekoppeld dat de flexibiliteit en het ondernemerschap doorslaggevend zijn in hun keuzes. Korte lijnen, topservice en heldere prijsstructuren geven ons blijkbaar een voorsprong”. Dat nu de Mariënhof Amersfoort als nieuwe locatie is toegevoegd zegt veel over de ondernemersdrift van ons jonge team en haar partners. Adriaan: “Na 1 juni 2014 zullen we eerst alle lopende opdrachten uitvoeren volgens afspraak en daarna geleidelijk onze manier van service, gastvrijheid en design doorvoeren. Het niveau van de Mariënhof is altijd zeer hoog geweest, dit blijven wij vasthouden, daarnaast gaan we bovenal veel creativiteit en ondernemerschap toevoegen”.

Lokaal ondernemerschap
Het team dat onder leiding van Adriaan de Mariënhof zal gaan runnen bestaat louter uit Amersfoorters die de afgelopen jaren door heel Nederland hebben gewerkt en nu terugkeren. Ook dit is onderdeel van de kerngedachte die Derksen hanteert als onderdeel van succesvol exploitatiebeheer. “Lokaal ondernemerschap en kennis van de regio is een echte toegevoegde waarde die we kunnen bieden ten opzichte van andere aanbieders. Hierdoor kunnen we vaak net dat beetje meer geven in bijvoorbeeld advies voor extra activiteiten. Wij weten letterlijk waar we van dichtbij het beste voor onze opdrachtgevers kunnen halen”.

Over de Mariënhof Amersfoort
In het pittoreske hart van Amersfoort is de Mariënhof gevestigd. Het eeuwenoude klooster heeft een zakelijke en professionele uitstraling gecombineerd met de charmes van glas-in-lood ramen, een schitterende kapel, een grote award-winning ontvangstruimte, diverse verrassende salons en twee rustieke kloostertuinen. Er zijn ruime parkeerfaciliteiten op een minuut loopafstand en door haar booggangen, diverse ingangen en goede akoestiek is de locatie voor meerdere doeleinden te gebruiken. De locatie is ook in zijn geheel af te huren en kan ruim 600 gasten optimaal ontvangen. Daarnaast is het een officiële trouwlocatie van de gemeente Amersfoort.

Foto onder: Adriaan Derksen

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.