Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe zomer maatregelen: maximaal 2/3 capaciteit

Momenteel worden de vele onduidelijkheden geverifieerd door EventPlatform. Zodra er meer bekend is, lees je dat hier.

Het aantal coronabesmettingen stijgt snel en de overheid voert om die regelen nieuwe maatregelen in voor de zomerperiode. Deze gelden van 10 juli 6.00 uur ‘s ochtends tot en met 13 augustus 2021. Alle deuren openden op 26 juni, maar we moeten nu toch weer een stapje terug doen om te voorkomen dat er meer ziekenhuisopnames komen. 

NB: Onderstaande feiten zijn op moment van schrijven bekend en vormen geen garantie. Er volgt later meer informatie en duidelijkheid, waarna dit artikel geüpdatet zal worden.

Wat houdt dit concreet in?

Per 10 juli 06.00 uur gaan de nieuwe maatregelen in. Deze zullen gelden tot en met 13 augustus 2021.

Voor organisatoren van evenementen en locaties voor cultuur en sport

Voor organisatoren van evenementen is gebruik maken van Testen voor Toegang, dus zonder 1,5 meter, nog steeds mogelijk. Het verschil is dat staand niet meer kan, maar dat alles zittend is en de 100% capaciteit gaat naar tweederde capaciteit. met een kleinere capaciteit.

  • Voor evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten geldt dat iedereen een vaste zitplaats heeft en 1,5 meter afstand houdt.
  • Bij gebruik van Testen voor Toegang kan op deze locaties een maximale capaciteit van twee derde gehanteerd worden. Ook hier heeft iedereen een vaste zitplaats. Het verschil is dat evenementen van de staande mogelijkheid nu naar zittend gaan.
  • Evenementen duren maximaal 24 uur.

Horeca

  • Horeca blijft open maar enkel met een vaste zitplaats op 1,5 meter. Daarbij sluit alle horeca dagelijks om middernacht tot 6 uur ‘s ochtends. Entertainment, zoals live optredens, is verboden.
  • Discotheken en nachtclubs sluiten opnieuw hun deuren.
  • Testen voor Toegang is niet meer mogelijk voor de horeca tot en met 13 augustus 2021.
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.