Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe locatie De Zuileshoeve is proeflokaal, B&B en vergaderlocatie in één

Op vrijdag 11 maart opende De Zuileshoeve haar deuren voor aannemers, familie en vrienden. Vanaf 16 maart is de locatie geopend voor bezoekers. De locatie is een proeflokaal, bed and breakfast – met vier kamers – in één en beschikt daarnaast over een vergaderruimte. Hier organiseer je vergaderingen tot acht personen, bedrijfsuitjes, bruiloften en verjaardagen.

De droom van de familie Hilkmann was altijd al om iets creatiefs te gaan doen. “Mijn ouders zijn altijd bezig geweest met ondernemen,” vertelt Eelco Hilkmann. “Dit pand stond al zo’n 15 jaar leeg en mijn ouders zagen het totale plaatje erin. Ze konden nog een paar jaar werken bij hun vorige baan, maar wilden iets anders gaan doen en hebben het roer volledig omgegooid. We hebben tijdens de verbouwing alle elementen terug laten komen, zoals originele houtbalken, stenen en deuren.” Het paar had geen horeca-ervaring, maar heeft de stap gewaagd. Volgens Eelco is dat een groot succes geworden. “De plek is super uniek. Gelegen midden in de Biesbosch en niet direct bereikbaar met de auto. Het is een wandel- en fietsgebied en vanaf de parkeerplaats zo’n tien minuutjes lopen door het prachtige natuurgebied.”

Dankzij de ligging in de Dordtse Biesbosch ben je volledig afgesloten van de buitenwereld. “Met een historische boomgaard is het de ideale plek voor leuke partijen of bruiloften in de zomermaanden,” vertelt Eelco over de locatie. “Je hebt er een prachtige zonsondergang, je kan er kanoën tussen de bevers en eindeloos bootjes kijken met een goed wijntje en een borrelplank. In het gebied zelf hebben we allemaal bijzondere dieren, zoals de visarend en unieke uilen. De schapen komen daarnaast gezellig op bezoek om het gras langs de locatie op te eten. Het leuke aan de locatie is de diversiteit en dat het een aanwinst is voor Dordrecht. Mijn ouders runnen de boel, maar mijn zusje, broertje en ik hebben allemaal een taak binnen het bedrijf die we op ons nemen. Dus de lijntjes en samenwerking tussen ons zijn hartstikke fijn.”

De Zuileshoeve

Voorheen was De Zuileshoeve een boerderij waar schapen en koeien stonden. De boer noemde de locatie ‘De Zuileshoeve’. “We hebben de originele naam gewoon behouden en alleen de locatie in een nieuw jasje gestoken qua uitstraling,” zegt Eelco. “De schaapherder uit het gebied komt nog wekelijk langs met de schapen.” De locatie is ideaal voor kleinere groepen en biedt allerlei teamactiviteiten en workshops zoals schapen scheren en bomen snoeien. “Laatst hadden we een groep van 20 personen, die de omgeving bij ons kwam schilderen. We doen ook barbecues voor bedrijven en boten kunnen picknickmanden bij ons bestellen, die met een hengel aan boord worden gehesen.”

De bed and breakfast bestaat uit vier kamers voor twee personen. Daarnaast is er een eco Lodge die op het water drijft. In het proeflokaal kan je terecht met 30 gasten voor een lunch of wijntje, maar ook op het terras is er plek. De vergaderruimte van zo’n 20 m2 is geschikt voor maximaal acht personen. De Zuileshoeve is een plek waarbij alles draait om rust, natuur en gastvrijheid!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.