Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe huurders en restyling voor Buitenplaats Sparrendaal

Buitenplaats Sparrendaal krijgt komende tijd een flinke impuls. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat het landhuis in Driebergen nieuwe huurders heeft. De ervaren locatiehouders Peter-Paul en Erika Swijnenburg, bekend van de succesvolle locatie Buitenplaats Amerongen, nemen de exploitatie op zich. Daarnaast wordt stevig geïnvesteerd in de toekomst van het landgoed. Deze zomer krijgt de locatie al een flinke restyling.

Peter-Paul en Erika Swijnenburg zijn oprichters en eigenaren van Buitenplaats Amerongen. Ruim negen jaar voeren zij de succesvolle exploitatie van de bijgebouwen van Kasteel Amerongen. Peter-Paul Swijnenburg: “Onze visie is om een kwalitatief en gezond bedrijf in Sparrendaal te vestigen, zodat het historisch erfgoed behouden blijft. Er wordt een toekomstbestendige conceptuele invulling gerealiseerd, die op een waardige manier in de markt wordt gezet. Wij zijn ontzettend blij dat we deze kans gekregen hebben!”

9_ALG_blauwe_kamer_overzicht

Historie & design

Buitenplaats Sparrendaal is een charmant landgoed, gelegen in Driebergen. Het landgoed bestaat uit een landhuis, twee koetshuizen en een schitterende parktuin. Het landhuis (1754) wordt gebruikt als eventlocatie en bestaat uit verschillende zalen en suites die ingezet worden voor presentaties, congressen, vergaderingen en productintroducties. Fraai stucwerk, gemarmerde deuromlijstingen en goed bewaard geschilderd behang zorgen voor een schitterende entourage. Ook de grote parktuin aan de achterzijde kan worden gebruikt tijdens evenementen.

In het nieuwe concept voor de locatie wordt het landhuis de verbindende factor tussen evenementen, kunst en educatie, kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor gaat 250 jaar historie hand in hand met kunst en hedendaags design. De locatie krijgt deze zomer een nieuw interieur, compleet met bar, lounge en front cooking meubel. Het wordt een combinatie tussen de goed bewaarde historische elementen (Louis XV stijl) en hedendaags interieurdesign. Ook het hele pakket audiovisuele middelen wordt gemoderniseerd en de verlichting krijgt een update. Het landhuis is geschikt voor gezelschappen tot 200 personen, in combinatie met een tent in de parktuin tot 400 personen. In de toekomst worden hier ruim 130 particuliere en zakelijke bijeenkomsten georganiseerd.

Sparrendaal  13_ALG_paarse_suite_leeg

Kunst & educatie

Het landhuis biedt in het nieuwe concept expositieruimte aan kwalitatieve hedendaagse kunst. Ook wordt er doorlopend gewerkt aan een boeiend educatief programma met kunstgeschiedenis als thema. Dit alles om van Buitenplaats Sparrendaal weer een stralend, actueel en bruikbaar monument te maken en de rijkdom van haar architectuur, interieur en geschiedenis uit te dragen.

Vereniging Hendrick de Keyser

Vereniging Hendrick de Keyser is de eigenaar  van het landgoed en zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De gebouwen zijn sprekende voorbeelden van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode, bij Sparrendaal is dit Rococo (Lodewijk XV). In hun enorme diversiteit en rijkdom geven de gebouwen in het bezit van Vereniging Hendrick de Keyser een representatief beeld van de Nederlandse architectuurgeschiedenis.

[Foto’s: Buitenplaats Sparrendaal]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.