Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe hotspot ECC Leiden: neem een denkbeeldige duik in The Pool

Het Event en Convention Center van Leiden begon vorig jaar aan een flinke verbouwing. Het stoffige imago van het hotel en de evenementenlocatie moest verdwijnen. Met een restyling en andere persoonlijkere insteek is het gelukt om het voormalige hotel om te toveren tot een rustgevende en uitdagende evenementenlocatie. Als een na laatste wordt The Pool toegevoegd aan het assortiment. Uniek, want je zit hier letterlijk op de bodem van een voormalig zwembad!

Stilzitten is er de afgelopen tien maanden niet bij geweest voor het team van ECC Leiden. Ze namen zelf de touwtjes in handen en zijn zonder aannemer aan de slag gegaan met de verbouwing. Dat ze smaak hebben, wordt meteen duidelijk als je de grote hal van het gebouw binnen loopt. In elke hoek nodigen stijlvolle banken je uit om even te gaan zitten. Planten zijn er in overvloed en ook het voormalige stoffige tapijt uit het oude hotel heeft plaats gemaakt voor een strakke vloer. “Dit is allemaal door ons eigen creatieve team gerealiseerd,” vertelt Carmen Alvarez Perez, General Manager. Naast de gezellige lounge is The Pool een unieke toevoeging aan het concept. “Een aanwinst voor onze locatie. Het voormalige hotelzwembad hebben we als basis gebruikt voor een creatieve ruimte. Vergaderen, brainstormen, een pool party of huwelijksvoltrekking. Het kan hier allemaal.”

The Pool

Staan op de bodem van het zwembad geeft je een beetje een onwerkelijk, maar spannend gevoel. The Pool is ingericht met comfortabele stoelen, sfeerverlichting, strandstoelen, poefen en vloerkleden. “Uiteraard met een knipoog naar de badmeester met reddingsboeien en de reddingshaak nog aan de muur. Daar waar je vroeger alleen in zwemkleding toegang had, wacht je nu een ruime en lichte ruimte waar je niet alleen wil vergaderen.”

Marco Dijkstra, Project, Design en Development Manager, en Danny Hartman, Marketing en Brand Manager, zijn trots op wat ze afgelopen maanden hebben neergezet. “Met The Pool willen we ons echt onderscheiden van andere locaties,” zegt Marco. Danny vervolgt: “Ik heb wel gekeken of er in Nederland andere zwembaden zijn waar je iets soortgelijks kan doen, maar dat heb ik niet kunnen vinden.” Ingericht met de modernste apparatuur, planten, een eigen coffee corner en zomerse verlichting kan je in The Pool goed een (bedrijfs-)feest vieren. Het bassin is daarnaast ook ideaal voor borrels na een meeting in een van de vergaderzalen.

Restyling 

De heren vertellen dat ze nog niet helemaal klaar zijn met de restyling. Een aantal dagen geleden opende ook de nieuwe bar. Deze is bedoeld voor zakelijke gasten, maar er is ook het idee om meer in te zetten op shared workspaces. Er zijn daarnaast 15 vergaderzalen te vinden bij ECC Leiden, net als de grote ‘black box’ van 2700m2. Deze wordt nog tot het einde van het jaar gebruikt als vaccinatielocatie door de GGD. Dat ECC Leiden is begonnen met de restyling tijdens corona heeft eigenlijk heel positief voor hen uitgepakt. “Omdat we de grote zaal konden verhuren aan de GGD hoefden we ons niet echt zorgen te maken. We hebben goed de tijd kunnen nemen om te bekijken wat we wilden en dingen uit te proberen,” vertelt Marco. Dat alles is goed gelukt, want van het oude stoffige imago van het voormalig hotel is niets terug te zien!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.