Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe entree Brabanthallen beleeft vuurdoop tijdens Margriet Winterfair

De nieuwe entree van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch is officieel in gebruik genomen. De nieuwe hal beleefde zijn vuurdoop tijdens de Margriet Winterfair, die voor het eerst in de locatie plaatsvond. Met de uitbreiding telt Brabanthallen nu ruim 55.000 vierkante meter en behoort de locatie – samen met Jaarbeurs Utrecht en RAI Amsterdam – tot de drie grootste evenementenlocaties van het land.

Door de nieuwe entree zijn alle hallen van het evenementencomplex met elkaar verbonden. Hierdoor is het vloeroppervlak van de locatie met 8000 vierkante meter vergroot en kunnen er nog grotere producties worden gefaciliteerd. De uitbreiding past in de lijn van Congrescentrum 1931, in hetzelfde gebouw. In het ontwerp is veel gebruik gemaakt van daglicht, door grote dakramen in het hoge plafond en een hoge glazen pui aan de voorkant te plaatsen.

Kennis delen en ontmoeten

De twee locaties worden steeds vaker gecombineerd, voor events waarbij zowel kennisdeling als live ontmoeten een rol spelen. Dat vertelt directeur Robert van Overdijk in een interview dat GreaterVenues eerder afnam: “In het verleden organiseerde men óf een congres, óf een vakbeurs. Tegenwoordig zoeken we steeds vaker de combinatie van kennis delen en aan de andere kant elkaar fysiek ontmoeten, bijvoorbeeld op een beurs. We zien dan ook steeds vaker evenementen waarbij een koppeling wordt gemaakt tussen 1931 Congrescentrum en het beurzencomplex. Dan wordt een deel van het Congrescentrum gebruikt voor kennissessies en grote plenaire sessies, en vindt in een of twee hallen een beurs plaats. Die samensmelting van live ontmoetingsmomenten op een beurs en kennisdeling in het congrescentrum heeft zich de afgelopen jaren bewezen als de kracht van deze locatie.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.