Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe eigenaar voor World Forum

De onderhandelingen met de curator over de verwerving van het gebouw zijn succesvol afgerond. Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt. Met het bedrijf GL-Events is een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor de exploitatie van congressen en evenementen in het World Forum. Volgens de gemeente is met de deal “de zo belangrijke (inter-)nationale congresfunctie van Den Haag voor de toekomst gewaarborgd.”

Vertrouwd en toch nieuw
Voor organisatoren verandert er op het eerste gezicht weinig. GL-Events zet de exploitatie onder de nieuwe eigenaar gewoon voort en ook de vertrouwde gezichten blijven in het Word Forum. General Manager Michiel Middendorf is erg content met de nieuwe eigenaar “omdat het niet alleen betekent dat we na een onrustige en onzekere tijd weer alle focus op de toekomst kunnen richten. Er zal fors geïnvesteerd worden in het upgraden en uitbreiden van de accommodatie. Maar misschien nog wel belangrijker is dat de Gemeente Den Haag en wethouder Kool echt als ‘partner’ in de samenwerking zitten. Ze onderschrijven het belang van internationale congressen voor de stad Den Haag en de Haagse economie. Dat vertaalt zich in een inhoudelijke interesse die zeer welkom is.”

Congresstad bij uitstek
Wethouder Henk Kool (PvdA, Economie) noemt het in een reactie ‘geweldig’ dat de exploitatie van het World Forum kan worden voortgezet. De wethouder: “Want voor de economie van de stad is het van doorslaggevend belang dat we een goed congresgebouw hebben. Den Haag, internationale stad van vrede en recht, is een congresstad bij uitstek. Met exploitant GL-Events, een flink aantal congressen in de agenda en een investeringsprogramma voor de modernisering van het gebouw heb ik alle vertrouwen in de toekomst.” Michiel Middendorf weet aan te vullen: “Het (zakelijk) toerisme is een belangrijke sector voor Den Haag. Ongeveer één op de tien banen is direct of indirect gekoppeld aan dit segment. Met het World Forum zijn we niet alleen een aantrekkelijk congreslocatie, maar dragen we -zeker met de toonaangevende internationale events en topconferenties die hier plaatsvinden- ons steentje bij aan het op de kaart zetten van Den Haag.”

Bron: Congreswereld.nl

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.