Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe eigenaar geeft World Fashion Centre opknapbeurt

Het World Fashion Centre (WFC) in Amsterdam heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. Meijer Realty Partners (MRP) nam het modehandelscentrum en evenementenlocatie over van een aantal Zwitserse investeerders. MRP wil de drie torens van het complex in fasen gaan opknappen maar de invulling van het gebouw blijft hetzelfde. Ook het huidige managementteam van WFC blijft.

MRP is in Amsterdam tevens bezig met het ontwikkelen van het Osdorpplein en het bouwen van 200 huurwoningen bij het Amstelstation. Voor het verbeteren van de faciliteiten van het WFC staat de entree van het complex als eerste op het programma. Roberto Meyer van MVSA Architects gaat zich hierop storten.

Foto: World Fashion Centre

World Fashion Centre

Naast modeontwerpers en -winkels is het World Fashion Centre in Amsterdam ook een grote evenementenlocatie. Er zijn drie hallen die gehuurd kunnen worden voor bijvoorbeeld beurzen, feesten, conferenties, diners of natuurlijk modeshows. De hallen hebben een industriële uitstraling en zijn aan te passen aan allerlei wensen. Het WFC kan licht, geluid, meubilair en catering regelen, maar het is ook mogelijk om dit in eigen handen te houden.

Het WFC werd in 1968 geopend door Prins Bernhard. Toen bestond het complex nog uit twee torens van 16 en 10 verdiepingen. In 1977 kwam daar een derde toren bij die later een andere eigenaar kreeg en werd omgebouwd tot appartementencomplex. De vierde toren werd in 1989 geopend met een ondergrondse parkeergarage. In 2005 kwam hier nog een grote beurshal bij.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.