Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe eigenaar en interieur voor strandpaviljoen Parnassia aan Zee

Veel nieuws rondom strandpaviljoen en evenementenlocatie Parnassia aan Zee in Overveen. Het restaurant heeft namelijk een nieuwe eigenaar, Michael Kras, die de zaak flink heeft verbouwd. Vooral het interieur is aangepakt. Sinds kort is Parnassia weer open voor strandliefhebbers of events en vergaderingen in één van de vijf zalen. 

Het strandpaviljoen bestaat dit jaar alweer zestig jaar en is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. Het bedrijf begon als kleine kiosk en groeide uit tot een restaurant met terras, vergaderzalen en een feestzaal. Inmiddels is Parnassia het hele jaar open. Nieuwe eigenaar Michael, ook mede-eigenaar van Fishbar Monk en Roast Chicken Bar in Haarlem, wilde het paviljoen een metamorfose geven en klaarstomen voor het nieuwe jaar.

Parnassia aan Zee

Vooral het interieur van Parnassia aan Zee heeft een flinke verandering ondergaan. De natuur speelt hier een prominente rol. Zo is er veel gebruik gemaakt van hout en planten. Alle tafelbladen zijn bijvoorbeeld van hout en op maat gemaakt door ’t Houten Mannetje uit Alphen aan den Rijn. Verder is er een complete plantenwand die verzorgd wordt door een automatisch bewateringssysteem. Een andere eyecatcher is de wand van mozaïek die een klimop plant uitbeeldt, gemaakt van 21.000 tegeltjes.

Naast het restaurant en terras zijn er vier zalen te huur voor presentaties en vergaderingen. Hier kunnen zo’n 24 tot 40 personen terecht, afhankelijk van de opstelling. Ook kunnen de zalen Eb en Vloed op de eerste verdieping samengetrokken worden waardoor zo’n zestig personen in theateropstelling kunnen luisteren naar een presentatie. Voor grotere congressen of bedrijfsfeesten tot 400 personen is er de Theaterzaal. Vanuit daar heb je uitzicht op het strand en de zee.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.