Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe culturele hotspot en vergaderlocatie de Krachtcentrale geopend

De voormalige elektriciteitsfabriek de Krachtcentrale in Huizen is onlangs geopend na een lange renovatie. In het enorme pand zit een galerie, een restaurant, een sportschool en tien creatieven hebben er hun werkplek. Ook zijn er twee trendy ingerichte ruimten voor vergaderingen, presentaties of brainstormsessies. Bovendien kan het rauwe industriële pand gehuurd worden voor grotere events of stijlvolle diners.

Het gebouw uit 1938 werd gebouwd om de vilt- en papierfabriek ernaast van stroom te voorzien. Later leunde een groot deel van het Gooi op de Krachtcentrale voor hun elektriciteit. Na een lange periode van leegstand is het prachtige pand onlangs compleet gerestaureerd en in ere hersteld. Het is nu een cultureel centrum waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd zoals films, cabaret en clubavonden.

De Krachtcentrale, Huizen
De Lodge. Foto's: de Krachtcentrale

De Krachtcentrale

Het stoere industriële pand De Krachtcentrale heeft twee ruimten beschikbaar voor vergaderingen en events. De grootste ruimte, van honderd vierkante meter, is de Lodge: een soort gezellige huiskamer met een zithoek, een barretje en een grote vergadertafel. De zaal is hierdoor geschikt voor vergaderingen of brainstormsessies, maar in theateropstelling ook voor presentaties tot 40 personen. De bijzondere Hemelkamer is wat kleiner, maar niet minder indrukwekkend. Het plafond en het dak zijn van glas waardoor je er letterlijk naar de sterren kunt kijken. Ideaal voor meetings tot 12 personen.

In overleg is de rest van het pand ook te gebruiken voor grotere evenementen of bijzondere diners. Verder hoef je nergens meer aan te denken wanneer je het pand binnenstapt. Een host verwelkomt jou en je gasten en helpt je op gang. Ook zijn er allerlei culinaire mogelijkheden zoals een lunch of snacks tijdens je meeting. Dit gebeurt in samenwerking met het restaurant dat op de begane grond van het gebouw zit.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.