Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe congres- en muziekcomplex Ahoy Rotterdam in 2019 open

De gemeente Rotterdam heeft haar definitieve plannen voor de gebiedsuitbreiding van Rotterdam-Zuid bekend gemaakt. Voor Ahoy Rotterdam betekent dit dat al in 2016 gestart wordt met de renovatie van de Beurs- en Evenementenhallen en in 2019 het nieuwe “Rotterdam Convention Centre” haar deuren zal openen.

Multifunctioneel complex
Op 1 november 2013 verwierf Ballast-Nedam de opdracht om Rotterdam-Zuid integraal te ontwikkelen tot het “Hart van Zuid”. Ahoy Rotterdam vormt een belangrijk onderdeel van hun grootse plannen. Naast dat de gerenoveerde Beurs- en Evenementhallen in 2017 gereed zullen zijn, wordt Ahoy uitgebreid met een nieuw, multifunctioneel complex. Een groot congrescentrum en nieuwe muziekhal creëren uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van internationale congressen en concerten.

“Naast dat de gerenoveerde Beurs- en Evenementhallen in 2017 open zullen gaan voor het publiek, wordt Ahoy uitgebreid met een nieuw, multifunctioneel complex.”

 

Tot 7000 bezoekers
Vóór de zomer van 2019 opent het nieuwe Ahoy haar deuren. Het auditorium in het Rotterdam Convention Centre heeft straks een capaciteit voor 2750 congresbezoekers en ruimte voor concerten met 7000 muziekliefhebbers. Het nieuwe complex biedt daarnaast uiteenlopende mogelijkheden voor beurzen, theatervoorstellingen en vergaderingen.

Hart van Zuid
De ontwikkelingen van Ahoy maken deel uit van de plannen voor “Hart van Zuid”. Zo wordt de Gooilandsingel de verbindende autoluwe schakel binnen het “Hart van Zuid” die het nieuwe plein op Zuid met Ahoy verbindt. Aan het Plein op Zuid verrijst een nieuw kunstenpand en er wordt een nieuw 50-meter zwembad gebouwd. De verbeterde en gebruiksvriendelijke verbindingen maken het een volwaardig woon- en werkgebied.

[Foto: Kraaijvanger]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.