Discover the finest spaces
Delen

Nieuwbouw Singer Laren in beeld (met zestig aquarellen)

De bouw van de nieuwe locatie vastleggen met een timelapse camera? Dat moet beter kunnen voor Singer Laren, bedacht een kunstenares uit het Gooise kunstenaarsdorp Laren. Ze legde de bouw van het nieuwe theater met de hand vast in een serie aquarellen. De bouw van deze gloednieuwe locatie vordert gestaag, maar zal nog zeker vijftig aquarellen / dertien maanden duren, vertelt directeur Evert van Os.

[Beeldmateriaal: Henni Hasselaar]

Henni Haselaar 004

Wat zien we op deze aquarellen?

“De lokale kunstenares Henni Hasselaar heeft bedacht om de nieuwbouw van Singer Laren in aquarellen vast te leggen. Zij verraste ons met de kwaliteit van de werken. Laren is natuurlijk van oudsher een echt kunstenaarsdorp, maar deze aquarellen sprongen er echt uit. Singer Laren is onlosmakelijk met deze omgeving verbonden. Het is uniek voor cultureel Nederland, maar 75 procent van de hele nieuwbouw wordt gedragen en gefinancierd door particulieren uit de omgeving. En dat inspireert dus ook lokale kunstenaars om Singer als onderwerp te kiezen. In totaal maakt ze zestig aquarellen, daar gaan we in de zomer van 2017 een expositie mee maken.”

In totaal worden het zestig aquarellen.. Moet er nog zoveel gebeuren?

“Momenteel staat het casco van de begane grond al, dus het gaat best hard. Aan het einde van het kalenderjaar staat het hele casco er, dus vanaf dan begint de afwerking aan de binnenkant. Alle techniek, de muren, afwerkingen, de horeca, dat komt er dan allemaal in. Dat is rond mei 2017 af, maar dan zijn we nog niet klaar. Dan gaan we aan de slag met de inrichting van de straat en het parkeerterrein. In de tussenperiode kunnen we wel alvast deze werken exposeren. En dan is er ook nog het tweede project dat tegelijkertijd loopt, de inrichting van de nieuwe beeldentuin ontworpen door de wereldberoemde landschapsarchitect Piet Oudolf. Dus uiteindelijk zal Singer Laren in september 2017 in volle glorie heropenen. Dat wordt de laatste aquarel, van de feestelijke opening.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.