Discover the finest spaces
Delen

Nieuw restaurant Square ’47 heeft private dining ruimte met dakterras voor events

Het stijlvolle restaurant, wijnbar en evenementenlocatie Square ’47 opende begin december in hartje Rotterdam. Hier kun je 365 dagen per jaar de hele dag genieten van gerechten uit verschillende internationale keukens. Daarnaast is de hele bovenverdieping met dakterras beschikbaar voor meetings en events tot driehonderd personen. Hier kun je zowel presentaties geven als een uitbundig personeelsfeest organiseren, want de wanden zijn geluiddicht. “Het is een hele mooie, warme zaak vol sfeer. En de ligging pal aan het Schouwburgplein is uniek en maakt het een droomplek”, aldus Dijlan van Vlimmeren namens Square ’47. 

De naam van het gloednieuwe restaurant is gebaseerd op het jaar dat het Schouwburgplein werd gerealiseerd. Voor eigenaren Arnold van Strien en Alex Wolf is dit niet het eerste restaurant. Arnold begon in 2015 met feestcafé De Kapitein in Breda dat in 2019 werd uitgeroepen tot beste horecazaak van Nederland. Daarna startte hij restaurant en evenementenlocatie Aan Boord, ook in Breda. Alex is eigenaar van tapasrestaurant Lust in Barendrecht dat hij met een compagnon in 2011 heeft opgezet. In 2018 kwam hier Bonheur by Lust bij. Bij Square ’47 bundelen de ondernemers hun krachten. Arnold stuitte bij toeval op het pand. Hij liep erlangs, zag dat het te huur stond en greep zijn kans. Hij was al langer van plan om samen met zijn vriend en oud collega Alex een serieus restaurant te beginnen.

Square ’47

Het pand, waar voorheen een juwelier en een ander restaurant in zat, is van a tot z verbouwd. Niets, maar ook werkelijke niets herinnert zich volgens de eigenaren aan de eerdere huurders. De bovenste verdieping van het nieuwe restaurant Square ’47 in Rotterdam is helemaal beschikbaar voor events. Deze private dining ruimte heeft een eigen bar én een privé dakterras vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt op het Schouwburgplein. Het heeft een capaciteit van 48 zitplaatsen, en 65 tot 70 plekken bij een staande receptie of borrel. Alle technische apparatuur voor presentaties, workshops of trainingen is hier aanwezig. Verder zijn de wanden geluiddicht en kun je dus ook een bruisend bedrijfsfeest of een gezellige borrel organiseren tot zo’n driehonderd personen. Meer ruimte nodig? Het gehele pand, inclusief het restaurantgedeelte met open keuken, is ook af te huren.

De keuken van Square ’47 wordt gerund door chef Illjie Vroomen en zijn brigade. De catering tijdens je event komt natuurlijk ook hier vandaan. Dijlan: “We hebben uitgebreide eigen menu’s maar daar kun je ook vanaf wijken. Wij schikken ons naar de wensen van onze gasten.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.