Discover the finest spaces
Delen

Nieuw restaurant en evenementenlocatie JP1886 in voormalige Verkadefabriek in Zaandam

De eigenaren van restaurant en evenementenlocatie Villa Westend in Velserbroek openen dit voorjaar een nieuwe locatie in Zaandam. Het nieuwe restaurant JP1886 komt in een gedeelte van de voormalige Verkadefabriek waar hiervoor De Koekfabriek zat. Er is het afgelopen jaar flink verbouwd en binnenkort kun je hier genieten van o.a. dinnershows, live muziek en ander soort entertainment. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden voor events. “JP1886 wordt een ontmoetingsplaats voor de omgeving Zaandam en de bedrijven in het Verkade complex, we willen iedereen met elkaar verbinden”, vertelt mede-eigenaar Stephanie Heijkoop van JP1886.

Stephanie en Bob Zandberg, samen eigenaar van Villa Westend, werden middenin de coronacrisis benaderd om het pand van De Koekfabriek te exploiteren. Stephanie: “We zagen het als een unieke kans om midden in een crisis juist aan nieuwe uitdagingen te beginnen. Er moest veel verbouwd worden en het is natuurlijk een monumentaal pand. Veel elementen moeten daarom in ere hersteld worden. Op dit moment is de verbouwing een jaar bezig, het wordt echt super gaaf!” Het is de bedoeling dat JP1886 op 1 maart opent, als de coronamaatregelen het toelaten. 

JP1886

Het nieuwe restaurant en evenementenlocatie JP1886 in Zaandam heeft plek voor zo’n 140 gasten. Stephanie: “In het restaurant hebben we meerdere ruimten waar informele bijeenkomsten en borrels gehouden kunnen worden. En het plan is om wekelijks zelf kleinschalige events te organiseren. Denk aan dinnershows, live muziek, mystery artiesten, speciale vis- en vleesavonden en alles met een stukje entertainment.” Ook interessant: het parkeerterrein naast het pand wordt een evenemententerrein voor allerlei soorten buitenevents. Ook is er nog een binnentuin op een plein naast het restaurant waar events georganiseerd kunnen worden. Verder kun je in het Verkade complex verschillende soorten vergaderruimten huren voor 10 tot 30 personen.

Qua catering is er natuurlijk van alles mogelijk aangezien JP1886 in de eerste plaats een restaurant is en de eigenaren bovendien al jaren ervaring hebben met catering voor meetings en events. “De unieke plek aan de Zaan en het prachtige monumentale pand maakt deze locatie erg bijzonder. Bovendien willen we dat JP1886 een ontmoetingsplek gaat worden waar iedereen met elkaar verbonden wordt. Ook gaan we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een prettige werkplek geven”, legt Stephanie uit. De naam van de nieuwe locatie is afgeleid van het bouwjaar van het pand, 1886, en de initialen van Jac. P. Thijsse die de bekende Verkadealbums schreef.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.