Discover the finest spaces
Delen

Nieuw Pesca restaurant geopend in Rotterdam voor events met vismarkt experience

Het innovatieve visrestaurant Pesca opende begin november een vestiging in Rotterdam. Bij Pesca ligt alle vis uitgestald in een grote bak vol ijs. Gasten kiezen zelf de vis uit die ze willen eten waarna die wordt bereid in de keuken. Naast lekker eten kun je in de Rotterdamse vestiging ook allerlei soorten events organiseren. “Verwacht geen traditioneel restaurant als je de deuren bij Pesca opent. We hebben alle oude regels overboord gegooid: geen menu’s of wit linnen. Het draait bij ons om de ervaring op de vismarkt”, aldus Pesca.

De keuze om uit te breiden naar Rotterdam was snel gemaakt. “We kregen ontzettend vaak de vraag of we nu eindelijk eens een Pesca in Rotterdam wilden openen. Bovendien wordt alle vis geleverd door het Rotterdamse Schmidt Zeevis. Uitbreiding naar de havenstad was dus een logische volgende stap”, legt Jos de Jong, mede-eigenaar van Pesca, uit. “Ik heb wel eens geroepen dat iedereen een Pesca in zijn of haar stad moet kunnen vinden. Het concept staat inmiddels als een huis en dankzij het groeikapitaal van honderden crowdfunders waren we klaar voor expansie.” Tijdens de zoektocht naar een geschikt pand in Rotterdam stuitten Jos en zijn team op het voormalige bankgebouw van de Spaarbank van Rotterdam aan de Botersloot. Jos: “Dit gebouw heeft zoveel te bieden. Die kans wilden wij graag pakken. In de afgelopen twee jaar is het complete pand gerenoveerd. Een erg grote klus!”

Pesca Rotterdam

Dat er in het pand van Pesca Rotterdam ooit een bank zat, is nergens meer te merken. In de ellipsvormige voormalige hal met glazen dak zit nu het restaurantgedeelte. Centraal staat de ‘vismarkt’: een enorme stalen bak vol ijs waarin alle vis ligt die je er kunt eten. Oftewel het ‘Theatre of Fish’. Net als op de markt staan de prijzen per kilo erbij en wordt de vis die je kiest ter plekke voor je afgewogen. Vervolgens kun je bijgerechten kiezen en wordt je gerecht bereid in de keuken. “Op de vismarkt hebben we een dynamisch prijsbeleid. Gedurende de dag gooien we de prijs van de vis omlaag om zo de vis uit te kunnen verkopen. Op deze manier voorkomen wij onnodige verspilling. Het wisselende aanbod op de vismarkt is afhankelijk van de dagelijkse levering, seizoengebonden beschikbaarheid en weersomstandigheden”, valt te lezen op de website van Pesca. De inrichting is speels met veel hout en overal planten. Bovendien is de ronde bar een echte blikvanger.

Het restaurantgedeelte is helemaal af te huren voor grote events tot 500 personen. Vanwege de enorme lichtinval vanuit het glazen dak is vooral overdag van alles mogelijk. Daarnaast zijn er verschillende kleinere ruimten voor vergaderingen of andere soorten kleine events. Ook werkt Pesca Rotterdam samen met het Motto by Hilton Rotterdam Blaak hotel dat er vlak naast ligt. Hierdoor kun je je event gemakkelijk combineren met een overnachting voor je gasten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.