Discover the finest spaces
Delen

Nieuw onderkomen Zuiderstrandtheater en cultureel hart van Den Haag heet Amare

Het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) aan het Spui in Den Haag gaat Amare heten. Dit werd donderdag bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het complex wordt vanaf 2021 het nieuwe thuis voor het Zuiderstrandtheater, het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Het Zuiderstrandtheater, dat haar zalen tevens verhuurt voor allerlei soorten evenementen, heeft nu een tijdelijk onderkomen aan het water in Scheveningen. 

Er wordt al sinds de zomer van 2017 gebouwd door bouwcombinatie Cadanz aan het complex in het centrum van Den Haag. Het moet het culturele hart van de stad gaan worden en daarnaast een plek voor events in alle soorten en maten. Het nieuwe Amare werd uitbundig gevierd met een voorstelling van theatergezelschap Kwekers in de Kunst dat werd begeleid door de slagwerkers en blazers van het Koninklijk Conservatorium.

Amare

Het nieuwe culturele complex Amare krijgt vier zalen. Er komt een grote theaterzaal met 1300 zitplaatsen, een concertzaal voor 1500 personen, een ensemblezaal voor 600 personen en een wat kleinere repetitiezaal voor waarin 200 mensen terecht kunnen. Parkeren wordt straks erg makkelijk door de ondergrondse garage waar 700 auto’s en 1500 fietsen kunnen staan.

Duurzaam complex

Er wordt nu nog flink gebouwd aan het complex aan het Spui dat uiteindelijk behoorlijk duurzaam moet worden. Zo komt er maar liefst 4000 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak te staan en wordt het regenwater opgevangen en gebruikt om de toiletten mee door te spoelen. Verder wordt er gewerkt met gerecycled beton en komt er een warmte-koude opslag. Opvallend zijn ook de vijftig broedkasten voor vogels en de 28 vleermuisverblijven in de gevel van het pand.

Timelapse van de bouw van Amare

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.