Discover the finest spaces
Delen

Nieuw internationaal innovatiecentrum in Kora at Evoluon

Een nieuw internationaal innovatiecentrum en een ontmoetingsplaats voor bedrijfsleven en onderwijs is deze maand geopend in meeting en eventlocatie Kora at Evoluon. De Eindhovense locatie maakt zo onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van innovation centers.

Kora at Evoluon brengt studenten, ondernemers, lokale en internationale bedrijven, start-ups en investeerders met elkaar in contact om ideeën werkelijkheid te laten worden en bedrijven te laten groeien. De locatie huisvest naast vergaderruimtes en het auditorium ook een innovatiecentrum, een café/restaurant en flexibele werkplekken. Iedereen kan hier komen eten, netwerken of werken – voor een paar uur of voor langere tijd.

Evoluon Eindhoven

“Evoluon gaat terug naar zijn roots: mensen voorbereiden op de internationale zakelijke wereld.”

Symbool

Evoluon ligt midden in het hart van Brainport Eindhoven. Het imposante koepelvormige gebouw met het vergadercentrum en auditorium is een unieke, monumentale en hypermoderne locatie. De aanwezigheid van een sterke internationale gemeenschap en de High Tech Campus in de Brainport regio maakt Roger Perrin (International Managing Director van Kora) enthousiast over de lancering in Eindhoven:

“Bij mijn eerste bezoek aan Eindhoven was ik erg onder de indruk van wat er gaande is in de stad: de Hightech Campus, Strijp-S, de universiteit, de vooruitstrevende gemeente en de internationaal bekende hands-on cultuur. Elke bus- en taxichauffeur die ik ontmoette zei dat ze geen beeld hadden wat er zich nu aan de binnenkant van het Evoluon afspeelde. Het was ooit voor iedereen toegankelijk en een symbool van Eindhoven. Om die reden hebben we het afgelopen jaar eraan gewerkt dat te veranderen en openen we een nieuw Evoluon dat teruggaat naar zijn roots: mensen voorbereiden op de internationale zakelijke wereld.”

Netwerk

Tot nu toe zijn er in Europa drie andere Kora locaties geopend, op drie verschillende universiteitscampussen in Finland. Na Eindhoven volgt dit jaar de opening van een center in Frankrijk en één in het Verenigd Koninkrijk. Het is de bedoeling dat binnen een paar jaar een volledig netwerk is gerealiseerd in Europa. Daarna volgen Azië en de Verenigde Staten.

 

Evoluon
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.