Discover the finest spaces
Delen

Nieuw Dutch Design congresmeubilair voor Philharmonie

Dutch Design wordt wereldwijd geroemd om zijn creativiteit, esthetische vormgeving en praktische gebruik. Daarom heeft de Philharmonie in Haarlem gekozen voor nieuw congresmeubilair van jonge getalenteerde Nederlandse ontwerpers. In elke ruimte staan meubels die echte eyecatchers zijn en zorgen voor de nodige interactie tijdens een congres, evenement of bijeenkomst.

Een tafel met een geheim vakje, geïnspireerd op meubels uit bunkers en gemaakt van omgevallen eikenbomen. Stoelen van gerecycled plastic, krukken in de vorm van champagnekurken die tevens te gebruiken zijn als koelers en/of opslagruimte en een bank die – niet zonder humor – is ontworpen om het menselijk lichaam zo veelzijdig mogelijk te laten ‘neerploffen’.

Interactieve bank

Hedwich Hooghiemstra heeft de bank ‘Adaptable Seating’ ontworpen. Naast het bijzondere uiterlijk bestaat de bank uit zeven verschillende elementen die hem multifunctioneel maken. Zo is één van de kussens bijvoorbeeld geschikt als tafeltje en kun je de overige elementen zo plaatsen dat meerdere mensen comfortabel kunnen zitten om bij te praten. Of je nu wilt netwerken, werken of ontspannen tijdens een pauze, de bank nodigt ertoe uit. ‘Mijn ontwerpen zijn bedoeld om mensen uit te nodigen tot interactie’, vertelt de ontwerpster over haar meubel.

Van kunst tot catering

De filosofie van meubels zoals de bank sluit perfect aan bij de Philharmonie als evenementenlocatie. Zij laten bezoekers graag kennismaken met kunst, maar bieden tijdens congressen en evenement ook de meest veelzijdige opties aan voor ontmoetingen. Zo kan iedere ruimte kan op een verassende wijze worden omgebouwd. Zo worden de foyers gemakkelijk omgetoverd tot een cateringplein met eetstands, koffiekarren en live cooking. Zo’n opstelling maximaliseert de kans op netwerken en interactie tussen de deelnemers van congressen en evenementen.

Speels contrast

Het Dutch Design meubilair kan helpen om de perfecte setting te creëren. Zo kan de bank van Hedwich Hooghiemstra bijvoorbeeld als pronkstuk op het podium worden gezet voor talkshows, debatten of tijdens interviews. De Philharmonie laat met het nieuwe meubilair zijn veelzijdige en creatieve karakter goed tot uiting komen. De meubels bieden een speels contrast met de grandeur van het negentiende eeuwse concertgebouw. De perfecte locatie voor interactieve evenementen met karakter.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.