Discover the finest spaces
Delen

NH heropent drie iconische hotels in Amsterdam

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, NH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace: drie iconische hotels in de Amsterdamse binnenstad zijn vernieuwd en heropend. NH opende de hotels tijdens de launch van het upper-upscale merk NH Collection.

NH Collection is het upper-upscale merk van NH Hotel Group en omvat vier- en vijfsterrenhotels die gevestigd zijn in historische en iconische gebouwen op strategische locaties. Door de combinatie van high-end gastronomie, technologische innovatie en design, biedt NH Collection onder het motto ‘feel the extraordinary’ haar gasten een memorabele beleving en stellen de hotels zich ten doel om de verwachtingen van hun gasten te overtreffen.

202973-NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky - facade-48c16f-original-1459966805 (1) 202985-NHCGH Krasnapolsky - Wintertuin-a59751-original-1459967295

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky

Het misschien wel bekendste hotel van Amsterdam, gelegen aan de Dam met uitzicht op het Koninklijk Paleis, is één van de drie hotels die is omgedoopt tot NH Collection hotel. Na een renovatie meer dan twee jaar is het 55-panden tellende complex compleet vernieuwd. Voor zakelijke gasten biedt het hotel 2200 m2 aan meeting- en eventruimte, waaronder de monumentale en bijzondere Wintertuin, waar hotelgasten bovendien iedere ochtend kunnen genieten van het uitgebreide NH Collection Breakfast.

Culinaire liefhebbers kunnen voor een uitgebreid gastronomisch aanbod terecht in Grand Café Krasnapolsky, cocktailbar The Tailor, winnaar van de ‘Best New Hotel Bar of Amsterdam’ award 2016, en fine-dining restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma (3*Michelin voor Restaurant De Leest in Vaassen).

nh doelen 203009-NHC Doelen - Restaurant & Bar (2)-9902c8-original-1459967990

NH Collection Doelen

Daterend uit de vijftiende eeuw is het pand van NH Collection Doelen het oudste hotel van Amsterdam. Gelegen aan de Amstel en in het oude centrum van de stad, kent het hotel een rijke en boeiende geschiedenis. Zo schilderde Rembrandt van Rijnin 1642 in opdracht van de Schutterij zijn wereldberoemde ‘De Nachtwacht’, met als doel deze tentoon te stellen in wat toen de Kloveniersdoelen heette.

NH Collection Doelen telt 81 volledig gerenoveerde kamers in boutique stijl, waarin modern design en traditionele kenmerken hand in hand gaan. Op de begane grond kunnen hotelgasten en bezoekers terecht in Restaurant Swych, een naam die refereert naar de ‘Swych Utrecht’ toren die in 1482 de eerste bestemming van het pand was. De brigade van Swych staat onder leiding van Executive Chef Rudolf Brand, voormalig sous-chef van Restaurant Vermeer (1*Michelin) en pop-up restaurant Roomservice at Olof’s. Rudolf Brand biedt zijn gasten in Restaurant Swych een kaart die in lijn is met Roomservice at Olof’s: een toegankelijk menu waar groenten en kruiden de hoofdrol spelen. Vlees en vis zijn te bestellen als side-dish.

202957-Roomservice at Olofs - Facade-097ac2-original-1459966325 202941-NHC Barbizon Palace - Render lobby (3)-690bea-original-1459965818

NH Collection Barbizon Palace

Tegenover Amsterdam Centraal Station wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van NH Collection Barbizon Palace. Het zeventiende-eeuwse pand biedt ruimte aan 274 kamers,  twaalf meeting- en eventruimtes en een fitnessruimte, die allen volgens de NH Collection criteria gerenoveerd zijn. Bijzonder is de vijftiende-eeuwse Sint Olofskapel, die via een ondergrondse doorgang onder de Zeedijk aan het hotel is verbonden. Deze kapel is uitermate geschikt voor evenementen en congressen.

Momenteel is de kapel de locatie van pop-up restaurant Roomservice at Olof’s. Dit ‘flexitarian’ restaurant is volledig opgetrokken uit het oude meubilair van het hotel en is sinds de opening in januari 2016 een groot succes onder bezoekers uit Amsterdam en ver daarbuiten. De brigade van Roomservice at Olof’s, onder leiding van 1*Michelin Executive Chef Chris Naylor, is tijdelijk verhuisd naar de kapel om plaats te maken voor de metamorfose van Restaurant Vermeer (1*Michelin), dat medio juni opnieuw de deuren zal openen voor de culinaire fijnproever. Ook de eigen daktuin, waar groenten en kruiden worden verbouwd en de bewoners van drie bijenkasten zorgen voor de honing, zal deze zomer opnieuw in volle glorie bloeien.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.