Discover the finest spaces
Delen

Nederlandse event venues en hotels in de internationale spotlights tijdens Haagse Top

Deze week, maandag 24 en dinsdag 25 maart, vindt de internationale topconferentie over het voorkomen van nucleair terrorisme plaats in het World Forum in Den Haag. Tijdens deze tweedaagse conferentie verwelkomt Den Haag meer dan 50 wereldleiders, vergezeld door circa 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten.

De Nuclear Security Summit (NSS) is een initiatief van president Obama. De eerste NSS-top werd in 2010 gehouden in Washington, de tweede in 2012 in Seoul. Op verzoek van Obama organiseert Nederland de voorlaatste top in 2014. Minister-president Rutte is voorzitter van de top, minister Timmermans is verantwoordelijk voor de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding.

World Forum
Het daadwerkelijke congres vindt plaats in het toonaangevende internationale congrescentrum World Forum in Den Haag. Het meest zichtbare deel zal de plenaire zaal zijn, waar een compleet podium over de stoelen heen gebouwd is. Hier vinden de plenaire sessies plaats. De overige ruimtes in het pand zijn in gebruik voor allerlei sessie- en delegatieruimten en voor horeca-functies. Wolterinck Event Decoration en Fraai Projecten hebben van het ministerie van Buitenlandse Zaken de opdracht gekregen de locatie van de Nuclear Security Summit 2014 (NSS 2014) in te richten en te decoreren. Van der Linde en Librije verzorgen de catering.

Het Rijksmuseum
Maandagochtend bracht president Barack Obama een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Het was de eerste keer dat een Amerikaanse president onze hoofdstad bezocht. Het gezelschap bekeek de pronkstukken in de eregalerij van het Rijksmuseum, waaronder De Nachtwacht. Ook bekeek hij andere werken van Rembrandt en schilderijen van Hollandse meesters als Frans Hals, Jan Steen en Johannes Vermeer. Directeur Wim Pijbes maakte hiervoor een persoonlijke selectie rondom het thema ‘deugden en waarden van de jonge Nederlandse Republiek’.

Tijdens een persconferentie, stond de Amerikaanse president uitgebreid stil bij de fantastische locatie waar de pers te woord gestaan kon worden. ”Ik stel uw warme welkom zeer op prijs. Dit is het meest indrukwekkende decor waar ik ooit een persconferentie heb gegeven.” Burgemeester Van der Laan kijkt “apetrots” terug op het bliksembezoek van de Amerikaanse president Barack Obama maandag aan het Rijksmuseum. Ook museumdirecteur Wim Pijbes is dik tevreden. Pijbes gaf de president een toelichting bij beroemde schilderijen van Rembrandt, Vermeer en Jan Steen. Pijbes en Van der Laan waren onder de indruk van de oprechte interesse van Obama en van diens persoonlijkheid.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zo’n 8.000 hotelkamers in circa 55 hotels gereserveerd voor de delegaties die Den Haag bezoeken

Kurhaus
Het Kurhaus in Scheveningen is tijdens de kerntop afgeschermd door ondoorzichtige hekken. Tijdens de kerntop verblijven enkele wereldleiders in het Kurhaus Hotel. Het gebied om het gebouw en de boulevard wordt afgegrendeld om de veiligheid van de hotelgasten te garanderen. Het strand blijft wel toegankelijk voor publiek, ook het gedeelte voor het Kurhaus. Het is echter verboden om te zwemmen, te varen en te surfen, zo meldt politiechef Paul van Musscher. Doordat het Kurhaus is afgegrendeld, moeten ook de winkels en cafés eronder dicht tijdens de top.

Huis ter Duin
Huis ter Duin in Noordwijk verwelkomt deze week de Amerikaanse delegatie die de nucleaire top in Den Haag bijwoont. Onder het gezelschap bevindt zich ook president Barack Obama. De Noordwijkse hotels hebben veel wereldleiders over de vloer tijdens de top. Noordwijk – en Huis ter Duin in het bijzonder – heeft momenteel te maken met strenge veiligheidsmaatregelen. Naast de directe omgeving van het hotel is ook een groot deel van het nabijgelegen strand afgezet tijdens het bezoek van de Amerikaanse president. Naast Huis ter Duin, Hotels van Oranje en het Kurhaus huisvesten ook Hotel des Indes en wat Amsterdamse hotels hoogwaardigheidsbekleders.

Horeca
Horeca in Noordwijk, Scheveningen, Den Haag en zelfs Amsterdam krijgen de komende dagen veel te maken met de top. Naast het verblijf van duizenden wereldleiders en hun delegaties zijn er forse veiligheidsmaateregelen. Hekken en betonblokken blokkeren toegang en zicht op veel horeca, enkele horecazaken rond het Kurhaus moeten zelfs dicht gedurende de Nuclear Security Summit.

Bron: Missethoreca.nl, Nu.nl, Omroepwest.nl, Congreswereld.nl

Fotocredits:
Rijksmuseum – John Lewis Marshall

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.