Discover the finest spaces
Delen

NBC Congrescentrum breidt uit met vijf online studio’s

Het NBC Congrescentrum heeft vijf ruimten omgebouwd tot nieuwe online studio’s. De reden dat de studio’s worden gerealiseerd is te danken aan de grote vraag naar livestream mogelijkheden. Door de coronacrisis is heel Nederland in een klap gewend geraakt aan online meetings en samenwerken. NBC greep deze kans nadat ze de vraag van hun opdrachtgevers naar online mogelijkheden zagen stijgen.

Marijke Knol, marketingmanager bij NBC, noemt de verbouwing tweeledig. “Allereerst willen wij aan de behoefte van onze opdrachtgevers voldoen met een divers aanbod aan toegankelijke livestreamfaciliteiten.” Op dit moment heeft NBC Congrescentrum alle smaken in huis. “Van een eenvoudige, professionele set-up voor een online training in de Online Classroom tot aan een Online Event Studio met zeven verschillende studiosettingen.” Aan de andere kant ziet NBC een trend waarin het online aspect niet meer weg te denken is bij live bijeenkomsten. “Het biedt nieuwe manieren van content creatie en verdienmodellen. Daarnaast zal het bijdragen in het verlagen van het no-show percentage. Men kan namelijk altijd deelnemen!”

NBC Congrescentrum

De vijf ruimten worden omgebouwd tot verschillende online studio’s. De Online Classroom is specifiek gericht om een online training te verzorgen. De Webinar Studio en Studio 14 hebben dezelfde opstelling, maar zijn meer gericht op het zenden van informatie. De laatste kan ook nog eens gekoppeld worden aan een vergaderplatform. De Livestream Room is ingericht met een verhoogd podium en intieme interviewsetting. Daarnaast passen in de zaal ook nog eens 40 deelnemers. Hierdoor is de ruimte ook geschikt voor hybride bijeenkomsten.

“We hebben sinds het begin van de pandemie ook nog de Online Event Studio in een van onze evenementenhallen met zeven verschillende studiosettingen,” vertelt Marijke. “Daarnaast hebben we Studio Goud en Studio Groen. Dit zijn volledig ingerichte plug-and-play studio’s die voorzien zijn van een eigen regieset, camera’s en verlichting.” NBC beschikt dus al sinds het begin van de pandemie over verschillende livestreammogelijkheden, die nu uitgebreid worden. De nieuwe ruimten zijn sinds december in gebruik.

Toekomst van het zakelijke evenementenseizoen

De coronapandemie lijkt de livestream business in een stroomversnelling te hebben gebracht. “We zien de toekomst qua zakelijke meetings en events positief tegemoet en nemen hierin wel een aantal trends waar,” zegt Marijke. “Zo zien we een verschuiving van het ‘traditionele’ zakelijke evenementenseizoen. Waar normaal september, oktober, november en december de drukste maanden op het gebied van live events zijn, is er een verschuiving gaande naar het voorjaar en de zomer. Dat is natuurlijk niet vreemd aangezien er in de zomermaanden al twee jaar op rij meer mogelijk is geweest om elkaar live te ontmoeten. De winter is hierin onzekerder. Organisatoren zullen daarom, zolang we nog steeds midden in een pandemie zitten, sneller kiezen voor zekerheid en afwijken van de traditionele periodes.

Marijke vervolgt: “Verder is het online aspect niet meer weg te denken. Ook niet wanneer we elkaar weer volledig live kunnen ontmoeten. Waar we begin 2020 met zijn allen de ‘online wereld’ aan het ontdekken en uitvogelen waren, zie je dat ons dit steeds makkelijker afgaat. Inmiddels is het onderdeel van ons werk en leven. Het online aspect is dan ook niet meer weg te denken. Zeker niet omdat het online aspect veel nieuwe mogelijkheden biedt op het gebied van content creatie, verdienmodellen en het verlagen van de no-show.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.