Discover the finest spaces
Delen

Natuurlijke DNA-gerechten: nieuwe trend of stunt?

&samhoud foodlab is een hoax en had als enig doel mensen aan het denken te zetten over veilig, gezond en toegankelijk voedsel: Food for Thought. Salem Samhoud en Moshik Roth kondigden in juli de opening aan van een tweede zaak in Amsterdam. &samhoud foodlab  zou het eerste DNA-restaurant ter wereld worden en tweesterrenchef Roth zou er geëxtraheerd natuurlijk DNA verwerken in zijn gerechten.

Sportschool omgetoverd
Deze aankondiging en het bericht over de officiële opening ‘ergens in Amsterdam’ werden omgeven door mysteries, vragen en onduidelijkheden. Niet voor niets, zo bleek donderdag 31 oktober tijdens de eerste en enige avond van &samhoud foodlab. Voor die ene avond was de ruimte van een sportschool aan het IJsbaanpad omgetoverd tot restaurant.

Cocktails in reageerbuizen
Tijdens de ontvangst van de tachtig exclusief uitgenodigde gasten, waaronder 3FM-dj Giel Beelen, modekoning Mike de Boer en veel (culinaire) journalisten, werden dampende cocktails in reageerbuizen uitgereikt en in de ruimte stond een heus DNA-apparaat. Na de derde gang van tweesterrenchef Roth kwam de clue: alle tafels en stoelen werden weggehaald en duidelijk werd dat er geen restaurant &samhoud foodlab is.

Nadenken over de toekomst van voedsel
Doel van de eenmalige samenwerking van &samhoud places, Netherland Genomics Initiative en diverse marktpartijen was om Nederland te laten nadenken over de toekomst van voedsel. “Food for Thougt is het enige gerecht dat bij &samhoud foodlab wordt geserveerd”, aldus de initiatiefnemers. “Het is een feit dat er op termijn niet genoeg voedsel is om iedereen eten te geven. Er moet nu en later voldoende zijn dat veilig, gezond en toegankelijk is. Voedsel dat op een duurzame manier wordt verbouwd.”

Bron: Missethoreca.nl
Foto: &samhoud places

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.