Discover the finest spaces
Delen

Natura Artis Magistra wint Dutch Design Award

Tijdens de uitreiking van de Dutch Design Awards in Eindhoven heeft Natura Artis Magistra de ‘Best Client Award’ 2014 gewonnen. Volgens de jury is “Artis op alle vlakken van design (van huisstijl en bewegwijzering tot merchandise en nieuwe paviljoens) op zoek naar de hoogst haalbare kwaliteit. We prijzen de keuze om te werken met een groep externe (ontwerp)adviseurs die de organisatie structureel bijstaat in haar beslissingen. De resultaten zijn indrukwekkend.”

Eigentijdse identiteit
Artis werkte de afgelopen jaren met verschillende ontwerpers aan een nieuwe eigentijdse identiteit. Zo vernieuwde Artis de vormgeving op verschillende vlakken en ging daartoe samenwerkingen aan met (landschaps)architecten, ontwerpers en kunstenaars, waaronder Van Lennep (huisstijl), Mijksenaar (bewegwijzering), Fabrique (website) en Dawn (Vergeten Dieren campagne).

“Aan het hoofd van de organisatie staat een bevlogen directie met een duidelijke visie.”

 

Juryrapport
Uit het juryrapport: “Aan het hoofd van de organisatie staat een bevlogen directie met een duidelijke visie. Ook de ontwerpers is deze samenwerking bijzonder goed bevallen. Ze omschrijven de aanpak als grondig en professioneel. Artis is niet op de ontwerpstoel gaan zitten.” Dit jaar bestond de jury uit Pieter Aarts (DMN), Rita van Hattem (BNO), Luuk Ros (Adformatie), Roel Stavorinus (Metroel), Ester Donders en Gerard Streng (beiden Heijmans).

Best Client Award
Met de ‘Best Client Award’ toont en beloont Dutch Design Awards goed opdrachtgeverschap in relatie tot design. Belangrijke beoordelingscriteria zijn professionaliteit, strategie, duurzaamheid en innovatie. Naast Artis waren dit jaar bouwonderneming BAM Civiel Zuidwest en Noordwest en tapijtproducent Desso genomineerd voor de ‘Best Client Award 2014’.

Platform Dutch design
Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste ontwerp van Nederland. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.