Discover the finest spaces
Delen

Nationale Opera & Ballet beloond voor duurzaam gebouw

De Nationale Opera & Ballet in Amsterdam heeft een grote stap gezet in haar duurzame bedrijfsvoering. Onlangs kreeg het theater en evenementenlocatie twee Breeam-NL certificaten vanwege het duurzame gebouw en het duurzame beheer daarvan. De Nationale Opera & Ballet is het eerste theater dat deze certificaten weet te behalen en hoopt hierdoor als voorbeeld te dienen voor de sector.

Het Breeam-NL In-Use certificaat bestaat uit drie onderdelen: de duurzaamheid van het gebouw zelf, hoe duurzaam het gebouw wordt beheerd en hoe duurzaam het gebouw wordt gebruikt. Binnen deze categorieën worden nog weer verschillende deelcategorieën bekeken, zoals: duurzaam management, energieverbruik, transport en hoe er met afval wordt omgegaan. De Nationale Opera & Ballet haalde de score ‘goed’ op het gebouw en het gebruik ervan.

Nationale Opera & Ballet
Plenaire opstelling in de foyer bij de Nationale Opera & Ballet. Foto: Julia Pelealu

Nationale Opera & Ballet

Theater en evenementenlocatie de Nationale Opera & Ballet scoorde vooral goed op het beheer van materialen, transport en duurzaam omgaan met afval. “De Nationale Opera & Ballet zit in een complex gebouw uit de jaren tachtig en heeft als huurder beperkte mogelijkheden om te verduurzamen. Toch is de uitdaging opgepakt om de duurzaamheid van het gebouw in brede zin tegen een onafhankelijke internationale meetlat te leggen en te verbeteren. Met direct een resultaat om trots op te zijn”, vertelt Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council (DGBC) die de certificaten uitgeeft.

Het prachtige theatergebouw heeft tien ruimten, inclusief de foyers en balkons, te huur voor allerlei soorten evenementen. In de klassieke theaterzaal met de karakteristieke rode stoelen kunnen maar liefst 1600 personen terecht. Ook bijzonder: je event in één van de balletstudio’s. Hier kunnen zo’n 400 mensen plaatsnemen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.