Discover the finest spaces
Delen

Hoog bezoek en persoonlijke verhalen bij opening Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is met een historische openingshandeling door koning Willem-Alexander definitief geopend. Op 11 december werden met een uniek programma alle krijgsmachtdelen voor het voetlicht gebracht. Marianne Severein werd als projectleider voor de opening aangesteld evenals N-Sign Special Event Planning die het creatieve format en voor hun rekening nam.

Openingsprogramma NMM
Onder leiding van Patrick Mulder en Sinclair Simons (N-Sign) werd het verhaal van het Nationaal Militair Museum en de vertegenwoordiging van alle krijgsmachtdelen in een speciaal programma gegoten. Nadat koning Willem-Alexander met militaire precessie was ontvangen, ging het officiële programma van start. Met de conceptuele titel ‘Eén Leven’ is een programma samengesteld dat werd ingeleid door museumdirecteur Hedwig Saam waarna Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert in superlatieven sprak over ‘haar’ museum en Paul van Vlijmen (algemeen directeur Stichting Defensiemusea) bevlogen het museum toelichtte.

“Nadat koning Willem Alexander met militaire precessie was ontvangen, ging het officiële programma van start.”

 

Ontroerende verhalen
Het publiek werd 30 minuten lang geboeid met een ingetogen, doch verrassend belevingsprogramma: door middel van muziek, tekst, beeld en live performances kwam het verhaal achter het NNM tot leven. De live monologen van Marcel de Groot werden aangevuld met echte, ontroerende en heroïsche verhalen van militairen en veteranen. De verschillende krijgsmachtdelen gaven acte de presence en legden gezamenlijk de basis voor de onthulling van het nieuwe logo.

Allereerste bezoeker
De Kapel Koninklijke Luchtmacht voorzag het totale programma van een speciaal gearrangeerd muziekstuk. Koning Willem-Alexander betrad uiteindelijk als laatste het podium om letterlijk de laatste hand aan het logo van NMM te leggen, waarmee het museum definitief geopend werd verklaard. Aansluitend volgde een officiële rondleiding door het nieuwe museum waarbij de koning als allereerste officiële bezoeker werd rondgeleid.

[Foto’s: Paul Ridderhof Fotografie | Anne Reitsma Fotografie]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.