Discover the finest spaces
Delen

Muzikanten steunen tijdens je teamuitje bij nieuw poppodium Toekomstmuziek

Een poppodium waar je als band of muzikant regelmatig kunt optreden, waar je meedeelt in de omzet van de bar en keuken en waar bezoekers je muziek gemakkelijk kunnen sponsoren door te betalen via een QR code. Dit is het concept van Toekomstmuziek dat deze zomer opent in de Amsterdamse Houthavens. Een bijzondere plek voor een borrel, teamuitje of informele meeting waarmee je bovendien een hoop startende muzikanten een steuntje in de rug geeft. “Het wordt een plek waar je nieuwe muziek, craft bier en street food kunt ontdekken, maar ook in contact kunt komen met allerlei soorten mensen met verschillende achtergronden en culturen”, vertelt Kian Ho, oprichter van Toekomstmuziek.

Onafhankelijke muzikanten en bands lopen tegen een muur aan; er zijn te weinig podia om blijvend op te kunnen treden en ze ontvangen in de meeste gevallen geen of bijna geen gage. Ondanks dat er hierover al jaren onvrede is, zijn er geen veranderingen gekomen. Dat er een moment zou aanbreken waarop muzikanten samen met gepassioneerde ondernemers eigen concepten zouden gaan ontwikkelen was dus een kwestie van tijd”, begint Kian die zelf muzikant én ondernemer is. “Met onze eigen band liepen we hier ook tegenaan en na jaren van frustratie besloot ik zelf een platform te creëeren waarbinnen de muziek een eerlijke waardering en beloning krijgt.”

Toekomstmuziek

Het pand van het nieuwe poppodium Toekomstmuziek bestaat uit een grote concertzaal met bar waar ongeveer 350 personen in kunnen. Hier kun je terecht voor een borrel, teamuitje of informele meeting, altijd met live muziek. Enthousiast over een band of muzikant? Dan kun je meteen een vrijwillige donatie doen via een QR code.

Lekker eten kun je er straks ook. Kian: “Het menu van Toekomstmuziek zal bestaan uit acht streetfood hoofdgerechten, waarvan sowieso één vegetarisch en één vegan. Elk seizoen zullen vier gerechten veranderen. Verder bestaat het menu uit acht bijgerechten, allemaal vegan of vegetarisch.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.