Discover the finest spaces
Delen

Muntgebouw Utrecht neemt inspirerende nieuwe vleugel in gebruik

In het Muntgebouw in Utrecht heerst een opgetogen sfeer. Niet gek, want sinds kort hebben ze daar een nieuwe vleugel in gebruik genomen. Voorheen was dit een strikt beveiligd ‘waardegebied’ waar tot april 2020 nog onder andere euro- en herdenkingsmunten werden geslagen. Inmiddels vormt deze vleugel een inspirerende omgeving voor bijvoorbeeld een congres of event.  

De indrukwekkend hoge en grote zalen bieden plaats aan 400 personen. In combinatie met diverse extra (sub-)ruimtes, een grote ontvangsthal en een extra binnenplaats biedt het Muntgebouw nu nog meer mogelijkheden.

Zilversmederij

Verborgen aan de achterzijde van het pand ligt de Zilversmederij, de nieuwste parel van het Muntgebouw. Voorheen ratelden in deze ruimte grove machines met behulp waarvan met uiterste precisie hedendaagse munten geslagen en gesorteerd werden. Deze recentelijk gerenoveerde ruimte wordt vandaag de dag gebruikt voor het organiseren van professionele congressen, symposia en hybride bijeenkomsten. De ruimte heeft een inspirerende sfeer en een houten plafond met sheddak: een zadeldak met in één vlak glazen lichtopeningen.

De Zilversmederij is zeer geschikt voor onder andere hybride events, symposia, congressen en productpresentaties. Er passen 300 mensen in theateropstelling in. In combinatie met ontvangstruimte de Goudsmederij (die ook zeer geschikt is voor borrels, recepties, feesten en meer) biedt dit gedeelte van het Muntgebouw vele mogelijkheden en alle ruimte om met een gezelschap inspiratievol samen te komen.

Penningzaal

De nieuwe vleugel herbergt nog drie bijzondere ruimtes. De Penningzaal bijvoorbeeld is een karaktervolle (sub)ruimte met oude kluis, hoge raampartijen en authentiek gewelfd dak. In het Depot werd werkte een kleine groep emailleurs tot begin 2020 met uiterste precisie aan Koninklijke onderscheidingen. De ovens zijn inmiddels ingeruild voor comfortabele congresstoelen, waarmee de deze plek ook ideaal is voor bijvoorbeeld het organiseren van een workshop.

Stempelkamer

De zogeheten Stempelkamer was tot voor kort nog onderdeel van een grote sorteerhal met flinke machines en is uniek dankzij het originele doorkijkje naar de Smederijvleugel en Productiegang. De Stempelkamer leent zich uitstekend voor vergaderingen, presentaties en lezingen. Ook is deze ruimte goed te gebruiken als workshopruimte bij een congres.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.