Discover the finest spaces
Delen

Muntgebouw Utrecht opent nieuwe vleugel ‘Muntstraat’

Muntgebouw Utrecht opent een nieuw gedeelte van de evenementenlocatie op feestelijke wijze. Een tot voor kort leegstaande vleugel in het Muntgebouw is opgeknapt en nu in gebruik genomen onder de naam Muntstraat. De uitbreiding is volgens een geheel nieuw street food concept vormgegeven en beschikt over vijf ruimtes.

Munstraat 8

Door de toenemende populariteit van het Muntgebouw als evenementenlocatie is gekozen om deze uit te breiden. De vleugel waar de uitbreiding is gerealiseerd, het vroegere depot van het Geldmuseum, stond tot voor kort leeg. Het nieuwe gedeelte bestaat uit een grote plenaire ruimte voor maximaal 225 personen, twee subruimtes en twee ontvangstruimtes.

De Muntstraat

Aan de Muntstraat worden de diverse ruimtes aangeduid met huisnummers. De uitbreiding is een street food concept wat volledig is doorgevoerd in het interieur en de catering. Gasten halen bijvoorbeeld hapjes uit kasten die in de ruimtes staan en de drankjes uit ‘rollende koelboxen’, verspreid over de ruimte. In de hal staat een kok aan een omgebouwde bakfiets hapjes klaar te maken. Het concept komt verder terug in een gang met graffiti, een waslijn met kleren en geschilderde bakstenen.

Muntstraat 9 alles uit de kast

Over Muntgebouw Utrecht

Evenementenlocatie Muntgebouw Utrecht is een Rijksmonument en ligt aan het water in een schilderachtige omgeving. De locatie ligt op steenworp afstand van Utrecht Centraal Station en het is de plek waar alle euromunten worden geslagen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.