Discover the finest spaces
Delen

MPI NL Conference in De Rijtuigenloods Amersfoort

De dertiende MPI NL Conference staat in het teken van de mens. De conferentie van de meeting professionals vindt op 29 en 30 maart plaats in De Rijtuigenloods, een stoere industriële locatie op de Wagenwerkplaats in Amersfoort.

De conferentie heeft als thema ‘EvenemenS’.  Gijs Verbeek, executive director bij MPI, verklaart de keuze voor de naam: “De wereld om ons heen ‘verdigitaliseert’. Voor evenementen en congressen blijft menselijk contact echter ontzettend belangrijk. Wij noemen dat ook wel Human 2 Human.”

De mens centraal

Tijdens de conferentie wordt het menselijke verhaal bij de organisatie van evenementen op diverse manieren benadrukt. “Govert Schilling, Amersfoorter, wetenschapsjournalist en regelmatig tafelgast bij De Wereld Draait Door, zal op het congres vertellen over de bijzondere plaats van de mens in ruimte en tijd. En we krijgen het verhaal te horen achter de organisatie van de nationale herdenking van de MH17-ramp. Hoe stel je tijdens zo’n belangrijke bijeenkomst de mens zo centraal mogelijk?”

“Hoe stel je tijdens zo’n belangrijke bijeenkomst de mens zo centraal mogelijk?”

Amersfoort

De MPI NL Conference is een inspiratiecongres voor iedereen die zich bezighoudt met het organiseren van congressen en events. Dit jaar wordt het evenement voor de dertiende keer georganiseerd, vertelt Verbeek. “Van organisator tot leverancier en van hotel tot congreslocatie, heel veel vakgenoten komen hier op af. Het is de dertiende keer dat we dit prachtige congres mogen organiseren en we gaan eindelijk naar Amersfoort!”

“We hebben al jaren goed contact met Jeannette van Namen, een congres- en eventplanner in Amersfoort. Als trouw lid heeft ze ons ieder jaar op het hart gedrukt dat het fantastisch is om dit congres in Amersfoort te houden. Ze kent iedereen en ze krijgt dingen voor elkaar. De stad is voor onze bezoekers daarnaast ontzettend goed bereikbaar, heeft een mooi stadscentrum en ook nog eens goede hotels om het plaatje compleet te maken. Het is hier trouwens ook goed samenwerken. Amersfoorters hebben de wil om er samen een succes van te maken. ”

Twee dagen

De conferentie vindt plaats op 30 maart, maar ook op de 29e is er al heel wat te doen voor de congresdeelnemers.“Op zondag maken we een mooie tour door het centrum van Amersfoort, waarna we op een informele manier gaan netwerken in de wijnkelder van de Mariënhof”, vertelt Verbeek. “In één van de Amersfoortse restaurants zullen we vervolgens een hoofdgerecht nuttigen, waarna we gaan kijken of de keistad nog leuke cafés heeft. Op de zondag al naar Amersfoort komen heeft als voordeel dat je maandag uitgerust en filevrij kunt beginnen aan de conferentie. Meer ‘EvenemenS’ kun je het niet maken. Het netwerken kan starten!”

[Foto’s: De Rijtuigenloods]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.