Discover the finest spaces
Delen

MPI Nederland kiest voor content in SugarCity Events

Een proeftuin, waarbij wordt gezocht naar de grenzen van het mogelijke. Dat is het idee achter de opvolger van de MPI Conference. Het jaarlijkse event en vlaggenschip van MPI Nederland wordt omgedoopt tot ‘CONTENT‘. Het eerste event met de gloednieuwe opzet vindt op 5 juli plaats in SugarCity Events in Halfweg.

Op het web, voor de televisie en op tal van andere plekken is de hedendaagse mens overal aan zet en bepaalt zelf wat er wordt gekeken en gedaan, zo verklaart de vakvereniging voor meeting professionals. “Vreemd genoeg zijn events een plek waarbij voor een grote groep een bepaald programma wordt voorgeschoteld. Kiezen en veranderen kan dan niet meer. CONTENT gaat terug naar de basis. Weg met alles wat afleidt van de inhoud.”

HDR SugarCIty Halfweg

[SugarCity Events]

Keuze voor sprekers

Het publiek krijgt bij CONTENT een vinger in de pap bij de keuze voor sprekers. Na een oproep voor sprekers werden bijna 100 inzendingen beoordeeld. Hieruit worden tien sprekers geselecteerd. Op het event presenteren deze sprekers zich in vijf minuten aan het publiek. Na 10 korte presentaties kiest het publiek 5 sprekers waar zij meer van willen horen. De meest populaire spreker geeft daarna een presentatie van 45 minuten. De volgende 4 sprekers geven daarna simultaan en parallel tweemaal hun presentaties, waarbij het publiek de sprekers allemaal tegelijk ziet en het geluid via 4 frequenties en via tolkensetjes is te beluisteren. Zo blijft de deelnemer aan zet; switchen van spreker blijft mogelijk, simpelweg door de frequentie te veranderen.

“CONTENT gaat over  het breken met de gevestigde orde, de gebaande paden verlaten en nieuwe concepten uitproberen”, meldt Roel Frissen van het organiserende team. “Wij willen dat de annual conference een proeftuin is voor nieuwe ideeën en waar professionals worden geïnspireerd om hun evenementen te blijven innoveren.” Om die reden koos MPI voor SugarCity. “Bij een dergelijk evenement hoort een locatie die aansluit bij deze gedachte; een locatie die een beetje schuurt en waar een creatieve en ondernemende spirit heerst. We waren op zoek naar een evenementenlocatie waar het concept onderdeel wordt van de inhoud. SugarCity past hier perfect bij.”

Logo_Content-url_CMYK

Vernieuwing

Ook nieuw is de manier waarop de lunch wordt aangepakt. “We trappen af met een lunch die je vantevoren kunt boeken en de content en de compositie bepaal je vooraf zelf online. Chef Naresh kookt ‘exceptional conceptual’ in het speciaal voor deze gelegenheid opgetuigde pop-up restaurant. Spreek af met een relatie om even goed bij te praten voordat het event begint. Wil je informeler lunchen en alvast sprekers leren kennen? Dat kan ook, schuif aan tafel voor een gezellige en inhoudelijke lunch. Jij bepaalt immers.”

Het kaartje voor het event geeft recht op een zitplaats, koffie, thee en water. Lunch en andere versnaperingen kunnen ter plekke of via voorregistratie worden aangeschaft. Zo blijft de kaartopbrengst zuiver en maximaal beschikbaar voor de inhoud. Alle extra’s kunnen deelnemers zelf kiezen. De kaarten lopen op in prijs, niet de tijd maar het aantal verkochte kaarten bepaalt de prijs.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.