Discover the finest spaces
Delen

Monumentale evenementenlocatie Huis Lambert van Meerten binnenkort te huur

Het bijzondere en monumentale Huis Lambert van Meerten in Delft is binnenkort te huur voor vergaderingen en evenementen. Het pand, dat jarenlang een museum was dat de kunstcollectie van fabrikant Lambert van Meerten toonde, wordt op dit moment flink gerenoveerd door eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser. Deze vereniging verhuurt monumentale panden die lang hebben leeggestaan als woning en evenementenlocatie. 

Lambert van Meerten liet in 1892 zijn droomhuis bouwen aan de Oude Delft in Delft. Nog steeds is dit huis een lust voor het oog. Het heeft bijzondere details, zoals prachtige lambrisering, glas in lood, een indrukwekkend trappenhuis, een mozaïekvloer en een bijzondere natuurstenen gevel.

Inspiratie uit de Gouden Eeuw

Overal in het huis zijn bouwfragmenten uit afgebroken historische huizen verwerkt: houtsnijwerk, bedsteden, tegeltableaus en schouwen. Dit werd gecombineerd met nieuwe betimmeringen en een grote hal waar concerten konden worden gegeven. Het huis mocht zijn inspiratie dan in de Gouden Eeuw vinden, het was tegelijkertijd voorzien van modern comfort zoals vloerverwarming, gaslicht en elektriciteit. Na de restauratie gaat het huis binnenkort open en is het beschikbaar als bijzondere locatie voor meetings en events. Eyecatchers in de locatie zijn de hoge, lichte hal met de lichtkoepel bovenin en de Leidse kamer waar je, bij binnenkomst, zo een schilderij van Vermeer lijkt binnen te stappen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.