Discover the finest spaces
Delen

Moeiteloos afstand houden met slim social distancing systeem op je event

Stel je voor: om de bezoekers van je congres of beurs wordt een cirkel geprojecteerd met lasers zodat ze precies weten hoe ze op veilige afstand van elkaar kunnen blijven. Dit ‘Smart Distancing System’ is ontwikkeld door de kunstenaars Jólan van der Wiel en Nick Verstand en is vanaf half juli beschikbaar voor onder andere events, stations, vliegvelden en andere drukke plekken. De kunstenaars hopen de 1,5-meter-samenleving hiermee te vergemakkelijken.  

Het systeem gebruikt motion tracking technologie en computergestuurde lasers om een patroon op de grond te maken dat volledig is af te stemmen op de locatie en het aantal personen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met een cirkel een soort anderhalvemeter zone te maken rondom iemand, maar het is ook ook mogelijk om met een lijn de afstand tussen twee mensen weer te geven. “Wij zijn gaan nadenken over hoe we vanuit de culturele sector met initiatieven kunnen komen die meer vrijheid en mogelijkheden creëren binnen 1,5 meter. Hoe kunnen mensen voldoende afstand van elkaar houden, zonder dat het afstandelijk wordt? Door slim om te gaan met technologie en visueel aantrekkelijke vormen te ontwikkelen kan social distancing leuker, mooier en vooral functioneler worden dan het nu is. Droevige tape-lijnen en het afzetten van bepaalde stukken gebied zijn dan hopelijk snel verleden tijd”, aldus de kunstenaars.

Bekijk hier hoe het Smart Distancing System werkt

Smart Distancing System

Wanneer je voor je event een Smart Distancing System (SDS) bestelt, komen Jólan en Nick langs om het systeem precies af te stemmen op je locatie en wensen. Er zijn allerlei toepassingen mogelijk en de laserprojecties kunnen zelfs meebewegen met je bezoekers. Een originele en speelse manier om ervoor te zorgen dat je gasten de anderhalve meter regels goed op hun netvlies houden. Bovendien hoeft social distancing dankzij een SDS niet onpersoonlijk of ongezellig meer te zijn.

Het systeem is te bestellen via de website van Jólan van der Wiel.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.