Discover the finest spaces
Delen

Miranda Paviljoen heropent als Amstel Boathouse

Het voormalige Miranda Paviljoen in Amsterdam, dat afgelopen zomer definitief de deuren sloot, is op 8 maart heropend als restaurant en evenementenlocatie Amstel Boathouse.

De heropening ging gepaard met het 130-jarig bestaan van de locatie. Vanwege die lange historie kennen veel Amsterdammers het voormalige Miranda Paviljoen, van feestjes, condoleances of gewoon in het voorbijgaan. Om de rijke geschiedenis te memoreren wordt in de openingsmaand van het Amstel Boathouse in de serre van het restaurant een overzicht getoond met foto’s uit de historie.

Renovatie

Het pand is de afgelopen periode volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. De meest opvallende aanpassing is de Victoriaanse veranda die vanaf de Amstel goed te zien is, en hier ook uitzicht op biedt. Er zijn daarnaast noodzakelijke bouwkundige aanpassingen aan de fundering en de houtconstructie gedaan. De inrichting en voorzieningen zijn bovendien gemoderniseerd, waarbij de toegankelijkheid en tijdloze sfeer behouden zijn gebleven.

Amstel Boathouse profileert zich als laagdrempelig, gezellig en culinair. Eigenaars Pim en Jeanine – ook bekend van Ice*Amsterdam, de ijsbaan op het Museumplein – lieten zich bij de verbouwing inspireren door het Boathouse in Central Park, New York. In de zomermaanden is het restaurant dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.