Discover the finest spaces
Delen

Miniworld niet meer weg te denken uit Rotterdam

Vanaf heden huurt Miniworld het pand in Rotterdam niet meer van de gemeente maar is de attractie zelf eigenaar. “Met deze stap benadrukt Miniworld Rotterdam dat het een blijvend onderdeel is van de Rotterdamse vrijetijdseconomie en een volwaardig onderdeel van het Stationskwartier”, aldus directeur Marc van Buren.

Stijgende bezoekersaantallen
Deze mijlpaal werd 18 juni 2013 feestelijk gevierd in bijzijn van wethouder Karakus, wethouder Laan en Ton Wesselink, directeur van Rotterdam marketing. Zij waren allen vol lof over de prestaties van de attractie van de afgelopen jaren. Zo refereerde wethouder Karakus aan de 90.000 bezoekers, die inmiddels jaarlijks de attractie bezoeken. Bovendien is er een duidelijke trend van een jaarlijks stijgende  bezoekersaantallen. Hetgeen aangeeft dat de attractie de komende jaren kan doorgroeien tot 125.000 bezoekers per jaar. Zeker nu de werkzaamheden rondom Rotterdam Centraal en de herstructurering van het Weena binnenkort worden afgerond. Hierdoor zal de bereikbaarheid en zichtbaarheid van de attractie sterk verbeteren. Miniworld Rotterdam vervult inmiddels de rol van een publiekstrekker waarvoor mensen speciaal naar Rotterdam en het stationskwartier komen.

Historisch erfgoed
Wethouder Laan gaf aan dat het visualiseren van de thema’s “Rotterdam in miniatuur” en “Haven en techniek” een zeer waardevolle bijdrage levert aan enerzijds het overdragen van het cultureel historische erfgoed van de stad Rotterdam aan een jongere generatie en anderzijds de jeugd op een laagdrempelige manier in aanraakt brengt met de Rotterdamse haven en de carrièrekansen die hier liggen in de techniek.

“Miniworld is een niet te onderschatten component voor de citymarketing van Rotterdam”

 

Leukste dagje uit van Zuid Holland
Ton Wesselink vertelde Miniworld Rotterdam te zien als een visitekaartje voor de stad Rotterdam en een niet te onderschatten component voor citymarketing. Zowel dagjesmensen uit Nederland als toeristen uit het buitenland zien in één bezoek de belangrijkste hoogtepunten en toplocaties in de stad.  “We zijn zowel in 2012 als 2013 verkozen tot Leukste Dagje Uit van Zuid Holland door het Land van ANWB”, aldus Directeur Marc van Buren, “We hebben in 2012 het vijfjarig bestaan gevierd en onze uitbreiding “Hanzelijn in miniatuur” geopend. We ontvangen steeds meer bezoekers van buiten de regio Rotterdam. Bezoekers zijn zeer positief in de beoordeling van onze beleving. Ze komen ook regelmatig terug voor een vervolgbezoek. We hebben met ons team keihard gewerkt om deze stijgende lijnen te realiseren. We zijn helemaal klaar voor dit nieuwe hoofdstuk in ons bestaan.”.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.