Discover the finest spaces
Delen

Metamorfose evenementenlocatie Kasteel Duurstede afgerond

De steigers zijn verdwenen en het middeleeuwse kasteel is weer te gebruiken als evenementenlocatie. Bijna een jaar stond Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede in de steigers. Er is veel werk verzet: de restaurateurs herstelden het metselwerk van de ruïnemuren en de toren, brachten nieuw natuursteen aan, renoveerden de torenkruizen en vervingen het dak van de donjon. Op het dak liggen nu nieuwe leien en verder werden de glas-in-loodramen en de schoorsteen hersteld. De provincie Utrecht (vanuit het Fonds Erfgoedparels 2012) en de gemeente Wijk bij Duurstede betaalden een groot deel van deze noodzakelijke restauratie, vanuit de overweging dat het belangrijk is bijzonder cultureel erfgoed te bewaren en voor een breed publiek open te stellen.

Interieurmetamorfose

Kasteel Duurstede is niet alleen van buiten opgefrist, ook het interieur heeft onlangs een metamorfose ondergaan. Stijlvol en strak, maar wel naadloos passend in de bijzondere sfeer die het kasteel kenmerkt. Tussen de soms metersdikke muren van Kasteel Duurstede bevinden zich diverse in grootte verschillende zalen, onderling door stenen trappen verbonden. Juist vanwege die verschillende zalen leent de locatie zich goed voor een feest waarbij men diverse sferen wil creëren: dansen onder de stervormige stenen zoldering, een etage lager gezellig bijpraten bij de open haard of even naar het terras om van het uitzicht te genieten.

Zorgvuldig
Dat Kasteel Duurstede een bijzondere evenementenlocatie is, ondervond het personeel van Vlaamsch Broodhuys onlangs. Het bedrijf vond in het kasteel de perfecte setting voor hun feest in Game of Thrones-sfeer. “Het thema was tot in de puntjes doorgevoerd”, vertelt Lenny Kwisthout, P&O-manager van Vlaamsch Broodhuys. “Bij aankomst werden we met fakkels naar het kasteel begeleid, waar de koning en koningin ons opwachtten. Er stonden vuurkorven en de vlag die we speciaal hadden laten maken, was mooi uitgelicht. Net een filmset.” Een goede afstemming met Kasteelfeesten was essentieel voor het welslagen van het feest. “We wilden onze eigen bierpullen gebruiken, omdat daar het logo van die vlag weer op terugkwam. Tijdens het door Kasteelfeesten verzorgde diner wilden we brood en gebak van onze eigen bakkerij. Gelukkig kon dat allemaal”, aldus Kwisthout. In het voortraject viel het haar al op dat de medewerkers van Kasteelfeesten de zaken zorgvuldig aanpakten en tijdens het evenement bleek dat ook: alles was prima geregeld. “Ik vond het prettig dat er tijdens ons evenement iemand van Kasteelfeesten aanwezig was. Dat is toch een geruststellend idee.”

Bron: Micetravel.nl

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.