Discover the finest spaces
Delen

Meetings tussen biertanks in Poesiat & Kater Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

Vergaderen terwijl op een paar meter afstand het biertje dat je na afloop gaat drinken wordt gebrouwen? Dat kan in Poesiat & Kater in Amsterdam Oost. De nieuwe horeca- en eventlocatie brengt de historische brouwerij De Gekroonde Valk weer tot leven. Bij Poesiat & Kater kun je genieten van het ter plekke gebrouwen speciaalbier in een sfeervol pand, of op het grote terras. Maar er is meer leven in de brouwerij: zo kan er gefeest, gedineerd, maar ook vergaderd worden.

Poesiat & Kater is gevestigd in de voormalige brouwerij De Gekroonde Valk, die in de jaren zeventig werd gesloten. Een gebouw dus met rijke historie. Jorn Stouten vertelt namens Poesiat & Kater: “De sfeer van de locatie is industrieel, en vooral het dak van het gebouw is bepalend voor de sfeer. Die heeft een gemeentelijke monumentale waarde. De inrichting is heel passend gemaakt door Koelhuis Frigo. De bruine houten bar met een marmeren bovenblad en de imposante hoge biertanks die daarboven hangen zijn het middelpunt van de zaak. Terwijl je drinkt zie je door de ramen de brouwerij waar de biertjes worden gemaakt.”

Poesiat & Kater

In de locatie zijn verschillende mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten. Jorn: “Met name de entresol in de brouwerij is interessant voor meetings, omdat de gast die exclusief kan huren en dus in besloten omgeving kan zitten. Die ruimte wordt veel gebruikt voor presentaties en vergaderingen, met aansluitend een proeverij en/of diner beneden.”

De proeverijen en diners kunnen ook apart geboekt worden, bijvoorbeeld voor feestelijke evenementen. Hiervoor worden de benedenverdieping en het terras gebruikt. “Voor extra  vergaderruimte hebben we een samenwerking met het Centrum voor Beeldende Kunst. Het CBK ligt naast de deur, op 3 minuten lopen van onze locatie, en heeft meerdere breakout rooms en dezelfde industriële uitstraling als ons gebouw. Maar die locatie is ook handig als je gewoon een grotere zaal nodig hebt en exclusiviteit gewenst is. De ontvangst is dan bijvoorbeeld in ons proeflokaal, waarna de groep uit elkaar gaat in break-out rooms bij de buren.”

Brouwerij

Op locatie worden twee biermerken gebrouwen: Van Vollenhoven bieren en Poesiat & Kater bieren. De Van Vollenhoven bieren worden gebrouwen volgens traditioneel en historisch recept van de historische brouwerij. De Poesiat & Kater bieren zijn meer eigentijds en soms experimenteel. Deze bieren zijn, in tegenstelling tot Van Vollenhoven, alleen verkrijgbaar op de locatie.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.