Discover the finest spaces
Delen

Meetings en events in creatieve Maaklabs van nieuwe Schoenenkwartier Waalwijk

Vanaf eind juni opent in de westvleugel van het monumentale Krophollercomplex in Waalwijk een platform voor makers, de leer- en schoenenbranche en zakelijke bezoekers. In het gloednieuwe Schoenenkwartier komen ambacht, innovatie en creativiteit samen. Meetings en events kunnen gecombineerd worden met een creatieve workshop, museumbezoek of een rondleiding.

Het Schoenenkwartier is een museaal concept waarbij de impact van schoenen en leer op het verleden, het dagelijks leven en de toekomst centraal staat. Naast de tentoonstellingsruimten vind je er de Maaklabs, complete werkplaatsen waar alles draait om vakkennis en vakkundige begeleiding. Alle functie van het Schoenenkwartiers, als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium, komen hier samen.

Meetings en events bij Schoenenkwartier

Directeur Anouk van Heesch vertelt: “Een meeting kan zeker gecombineerd worden met een groot aanbod van workshops en uiteraard een museumbezoek, al dan niet met een rondleiding. We bieden een compleet programma van workshops voor jong en oud, voor professionals, geïnteresseerden en hobbyisten met al wat meer kennis op het gebied van stikken en (alternatieven voor) leerbewerking.”

“Je kunt bij ons terecht voor een ochtend- of middagprogramma, maar we bieden ook dagvullende workshops aan,” verteld Anouk. “Het is ook mogelijk om een expertmeeting te organiseren met gelauwerde ontwerpers en kunstenaars, die deelnemers mee kunnen nemen in hun vakmanschap.”

Het Schoenenkwartier biedt naast het museum en de werkplaatsen ook verschillende ruimten die gebruikt kunnen worden voor meetings en events. Zo heeft het Atrium zitplekken voor 100 personen en houd je er met 300 mensen een staande receptie. Het Bodehuisje is wat kleiner. Je kan hier vergaderen of met een paar mensen werken.

Anouk zegt: “We bieden een volledige entourage van erfgoed, ambacht, cultuur, innovatie en design op het gebied van schoenen en leer. Uniek in Nederland én Europa!” Het Schoenenkwartier heeft voor de komende jaren een variabel programma, waar je dus ook terecht kan voor zakelijke meetings en events. De opening staat gepland op 28 juni.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.