Discover the finest spaces
Delen

Meetings en events in de groene tuinen van The Unbound in Amsterdam

In de groene tuinen aan de rand van Amsterdam ligt The Unbound. De cabins van dit kleinschalige boetiekhotel liggen verspreid door het landschap. De natuur gaat hier grotendeels haar eigen gang. Stad, architectuur en Nederlandse natuur komen samen. Naast een eigen groentetuin, yoga- en meditatie veld en recreatie vijver is dit een unieke locatie voor zakelijke evenementen. Zo zijn er verschillende flexibele ruimten voor bruiloften, meetings en events.

Een stuk braakliggend gebied vormde in 2016 de basis voor een plan. In opdracht van een vastgoedonderneming en ontworpen door twee architecten wordt The Unbound in oktober 2021 opgeleverd. De uitgestrekte buitenplaats beslaat een gebied van vier hectare. Hiervan nemen de gebouwen slechts een klein deel van die oppervlakte in. Het hotel biedt vierendertig kamers die verspreid over verschillende cabins over het terrein liggen. De recreatievijver vormt daarbij het middelpunt en de gemeenschappelijke natuurtuin ligt daar verspreidt omheen.

Herman van Vliet is General Manager van The Unbound. “Geen enkel hotel in Amsterdam heeft zo’n enorme hoeveel buitenruimte als deze. Door het licht, de lucht en de ruimte is het een rustgevende, maar vooral ook inspirerende plek.” De locatie leent zich voor verschillende type events. Gasten kunnen er logeren en van de natuur genieten, maar voor kleinschalige of grotere evenementen ben je hier ook welkom. Heisessies, managementvergaderingen, team-uitjes, productpresentaties, persbijeenkomsten; er is van alles mogelijk. Ook de mogelijkheden qua catering zijn eindeloos. Van een eenvoudige maaltijd, tot een luxe vijfgangendiner of een uitgebreide barbecue.

Zakelijke evenementen bij The Unbound

De uitgestrekte vier hectare biedt verschillende ruimten. “De Vuurplaats is de grootste ruimte,” vertelt Herman. “Gelegen tussen de huisjes in beslaat het 110 m2. Daarnaast is er een vergaderzaal die geschikt is voor boardroom meetings van 15 personen en is het mogelijk om in de verschillende huisjes te vergaderen. Ook op het terrein buiten is veel mogelijk. Zo is er zelfs een klein amfitheater en is de brug over de vijver zo gebouwd, dat men er met 100 personen op kan zitten.” Herman vult aan met een origineel voorbeeld: “Recent heeft een bedrijf hier tussen de vergadering en het diner een speeddate sessie georganiseerd, zodat nieuwe collega’s elkaar konden leren kennen.”

De locatie is midden in de natuur, maar toch dicht bij de Randstad, uniek in haar soort. “De rust en de ruimte die men ervaart zodra je het terrein oprijdt, loopt of fietst,” zegt Herman. “Het grote terras voor de lobby en het restaurant is gebouwd op het zuiden en biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de vijver en de cabins, maar is ook gegarandeerd zonnig – als de zon schijnt natuurlijk! Naast eendaagse evenementen leent The Unbound zich goed voor vergaderingen in combinatie met overnachtingen. Sommige bedrijven kiezen er zelfs voor om het hele hotel af te huren. Dat moet natuurlijk wel ver vooruit geboekt worden, want de belangstelling is groot!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.