Discover the finest spaces
Delen

Meer mogelijkheden voor online events bij vernieuwd Allard Pierson

De grootscheepse verbouwing van museum Allard Pierson in het midden van Amsterdam is onlangs afgerond. Dit betekent niet alleen een flinke vergroting van de ruimte voor tentoonstellingen en de toevoeging van Allard Pierson Live – waar zowel conservatoren als bezoekers aan de slag kunnen met materialen uit de collectie – maar ook een renovatie van de bestaande vergader- en eventruimten. Bovendien zijn er nu allerlei technische mogelijkheden toegevoegd voor livestreams en hybride events. 

Het Allard Pierson museum kent een lange geschiedenis van verbouwingen en uitbreidingen. De meest recente verbouwing bestaat uit de toevoeging van een transparante aanbouw van vier verdiepingen en startte in april 2019. Hierdoor is er de broodnodige ruimte bijgekomen voor onder andere tentoonstellingen. Dit was nodig om het museum toegankelijker te maken en bovendien om plek te maken voor de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Begin 2019 gingen het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties van de UvA namelijk samen onder de naam Allard Pierson. Het meest opvallende resultaat van de verbouwing en de fusie is de komst van Allard Pierson Live: “Hier kunnen bezoekers, conservatoren, vrijwilligers en studenten werken met archeologische, cartografische, theater- en muziekcollecties. In deze ruimte bevindt zich nu ook een museumwinkel, de Espressobar en de universiteit heeft een podium gekregen voor onderzoeksresultaten”, legt Rinske Verdult van Allard Pierson uit. Allard Pierson Live kan bovendien ingezet worden tijdens meetings en events.

Allard Pierson

Alle vergaderruimten en eventzalen van het museum zijn de afgelopen tijd verbouwd of grondig opgeknapt. Rinske: “Ze zien er nu fris en strak uit en sluiten weer aan bij deze tijd. Verder hebben we flink geïnvesteerd in nieuwe apparatuur zoals onder andere beamers, schermen, microfoons en apparatuur waarmee bijeenkomsten gestreamd en opgenomen kunnen worden.” Zo kun je er nu bijvoorbeeld gemakkelijk vergaderen met mensen die thuis werken of een livestream maken van je event. Ook rondleidingen langs de collectie kunnen live gestreamed worden, zodat het publiek thuis niets hoeft te missen. “Hybride events behoren ook tot de mogelijkheden. Waar nodig werken we samen met een technische partner die gespecialiseerd is in audiovisuele livestream oplossingen.”

Met het nieuwe gedeelte van Allard Pierson Live erbij, heeft het museum vijf zalen beschikbaar voor allerlei soorten bijeenkomsten. Daarnaast kan de nieuwe Espressobar, het Museumcafé en de Lounge bij je meeting betrokken worden. Wat de catering betreft, is van alles mogelijk. Zowel met de huiscateraar van Allard Pierson als je eigen cateraar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.