Discover the finest spaces
Delen

MECC Maastricht trekt 30 miljoen uit voor renovatie

MECC Maastricht heeft grootse plannen voor een flinke renovatie van het congrescentrum. De komende jaren wordt 30 miljoen euro geïnvesteerd om de kwaliteit van MECC een impuls te geven.

De huidige markt voor beurzen en congressen is internationaal georiënteerd, en congresbezoekers hebben keuze te over. Om een relevante speler te blijven in de markt is daarom een upgrade van het huidige congrescentrum een must. Niet alleen wordt de venue zelf aantrekkelijker en functioneler, het complex zal ook beter aansluiten op de lokale ontwikkelingen in het Randwyk-gebied in Maastricht.

Glazen huls

Meest opvallende verandering is de glazen huls die straks om het bestaande auditorium heen komt – het epicentrum van MECC Maastricht. Het wordt visueel aantrekkelijker, maar de huls heeft ook als functie het geheel een stuk lichter te maken, dankzij toevoegingen van kijkgaten en openingen.

Daarnaast heeft het congrescentrum straks een meer open structuur, zodat het makkelijker wordt voor bezoekers om hun weg te vinden. Een ander voordeel is dat de verbouwing de mogelijkheid biedt voor cateringbedrijven zicht te vestigen op straatniveau aan het Forumplein, dat ook visueel aantrekkelijker gemaakt wordt.

Interieur

Het interieur van het auditorium krijgt eveneens een facelift. Er worden ruimtes toegevoegd, de Expo Foyer wordt vergroot, en de Forum Passage krijgt er multifunctionele ruimtes bij. Op die manier ontstaat meer ruimte voor congresbezoekers, maar ook de mogelijkheid om meerdere congressen tegelijkertijd te houden.

Architectenbureau Cepezed heeft het ontwerp gemaakt voor dit project. Naar verwachting gaat het nieuwe congrescentrum eind 2020 open.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.