Discover the finest spaces
Delen

Marriott opent eerste hotel in Rotterdam

De internationale hotelketen Marriott krijgt voor het eerst een plek op Rotterdamse bodem. De nieuwe vestiging van de keten krijgt de naam ‘Rotterdam Marriott Hotel’ en komt in de Millennium Toren, pal tegenover het centraal station. Die locatie stond al jarenlang bekend als The Manhattan Hotel.
Het hotel houdt dezelfde eigenaar en ook het management en de medewerkers blijven hetzelfde. De sales- en marketingactiviteiten worden sinds oktober dit jaar door Marriott ondersteund. De rebranding van het hotel gaat gepaard met een renovatie van het complete hotelinterieur, inclusief een upgrade van alle moderne IT-faciliteiten. Zo kreeg het Rotterdam Marriott Hotel onlangs een gloednieuwe internetomgeving.Daarnaast is het hotel voorzien van enkele IT-gemakken, zoals usb- en HDMI-aansluitingen in alle kamers en ‘draadloze’ telefoonopladers in de lobby.

Kamer-Rotterdam-Marriot

Reiziger van nu

Bij de renovatie van het hotel gaat extra aandacht uit naar de lobby. Die moet nog meer dan voorheen tegemoet komen aan de wensen van de reiziger van nu. “De huidige generatie hotelgasten is veel aan het multitasken,” aldus Bart van de Brug, General Manager bij  Rotterdam Marriott Hotel. “Werken,  ontmoeten, ontspanning en dineren lopen steeds meer door elkaar, de hele dag door.” De nieuwe lobby is volledig afgestemd op deze moderne manier van leven.

Ook het menu wordt nog veelzijdiger: afhankelijk van de gelegenheid kunnen gasten kiezen uit kleine snacks, sharing dishes en maaltijden met meerdere gangen. De samenstelling van de kaart verandert gedurende de dag.

Over Rotterdam Marriott Hotel

Het Rotterdam Marriott Hotel telt 230 luxe kamers en suites, bijna 600 vierkante meter aan flexibele ruimte voor vergaderingen en evenementen, Pillars Bar & Restaurant, een Executive Lounge, Business Centre en een volledig uitgerust fitnesscentrum. Het hotel heeft een interne verbinding met De Doelen ICC, dat ruimte biedt aan groepen tot 3.000  gasten. Naast 24-uurs roomservice en gratis high speed  internet in het gehele gebouw beschikt het hotel over valet parking.

Rotterdam

De komst van Marriott naar Rotterdam is een nieuwe stap in de ontwikkeling die de havenstad doormaakt. Vooral het aanzien van Rotterdam Central District (RCD), het zakelijke hart van de stad, is de laatste jaren flink veranderd. Advocatenkantoor NautaDutilh en vermogensbeheerder Robeco verhuisden naar FIRST en het Cambridge Innovation Centre opende in 2015 een vestiging in het Groothandelsgebouw. Gelegen te midden van deze gebouwen, met uitzicht op het centraal station, vormt het Marriott-hotel een nieuwe bron van gastvrijheid voor het RCD.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.