Discover the finest spaces
Delen

Mariott hotels Moxy en Residence Inn openen binnenkort in Haagse binnenstad

Den Haag heeft er in één klap twee hotels met ruim 300 kamers bij. Het voormalige kantoorgebouw De Muzentoren is namelijk de afgelopen maanden verbouwd tot de Mariott hotels Moxy en Residence Inn. Je kunt hier onder andere vergaderen of borrelen in de ruime lounge van hotel Moxy. Beide hotels gaan op 22 augustus open. 

Tijdens de ingrijpende verbouwing van de Muzentoren in de binnenstad van Den Haag is op verschillende manieren rekening gehouden met het milieu. Er zijn onder andere bestaande bouwconstructies en materialen hergebruikt en afval werd gescheiden in maar liefst zeven afvalstromen. Ook de hotels zelf zijn duurzaam ontworpen: “Er zijn bewegingssensoren geplaatst die de verlichting en airconditioning besturen en zo voor besparing zorgen, er is waterlekdetectie en een vervoersplan voor gasten om ze bewust te maken van andere vervoersmogelijkheden. Ook wordt er gewerkt met een biovergister, waardoor al het voedsel dat overblijft op een natuurlijke manier wordt afgebroken en niet rechtstreeks in een container belandt”, vertelt Annemarie van den Berg van investeerder Hotel Capital Partners die de verbouwing voor zijn rekening nam.

Moxy en Residence Inn

De twee splinternieuwe Haagse hotels Moxy en Residence Inn zitten in hetzelfde gebouw en zijn met elkaar verbonden. Residence Inn heeft 127 studio’s en appartementen voor langere verblijven met een volledig ingerichte keuken. Moxy beschikt over 185 hotelkamers en heeft een lounge met 140 zitplaatsen voor borrels of andere soorten events bijvoorbeeld. Ook is er een boardroom waar je met maximaal tien personen kunt vergaderen. Beide hotels delen een bar waar je eventueel na een event of meeting even samen wat kunt gaan drinken.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.