Discover the finest spaces
Delen

Margot Janse eerste ‘gastconservator’ in restaurant Rijks

De Zuid-Afrikaanse chefkok Margot Janse is als eerste gastkok betrokken bij de samenstelling van het nieuwe menu. Het menu dat zij samenstelt staat tot en met het einde van de tentoonstelling Late Rembrandt (12 februari tot 17 mei) op de kaart. Janse is de eerste in een rijtje gastkoks die de keuken van Rijks een paar keer per jaar komt versterken.

“Margot Janse laat zich voor haar gerechten inspireren door de stijl van Vermeer en de technieken van Rembrandt”

 

Hollandse meesters

Het restaurant van Janse, The Tasting Room / Le Quartier Francais in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek staat al jaren hoog op de lijst van World 50 Best Restaurants en is meermalen verkozen tot het beste restaurant van Afrika. In haar gerechten voor Rijks introduceert zij Afrikaanse ingrediënten als baobab, buchu en honeybush, en laat ze zich inspireren door 17e-eeuwse Hollandse meesters als Floris van Dijck, Pieter Claesz en Adriaen van Utrecht, maar ook door de stijl van Vermeer en de technieken van Rembrandt.

Het restaurant Rijks wil in haar menu een afspiegeling zijn van het Rijksmuseum. Op de kaart staan gerechten met voornamelijk producten van Nederlandse bodem. Chefkoks Wim de Beer en Jos Timmer laten zich onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk inspireren door de smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed. Rijks nodigt daarom elk seizoen een internationaal vermaarde gastkok uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum.

[Foto’s: Seeityourself.nl | Jan Kees Steenman]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.