Discover the finest spaces
Delen

Lucy in the Sky: kunst / hotelkamers in Deventer

Organiseer je een evenement in Deventer en wil je jouw gasten een bijzondere overnachting aanbieden? In het Havenkwartier, het sinds kort weer bruisende industriële gebied van de stad, vind je Lucy in the Sky: een eenkamerhotel, met kamers in drie unieke kunstobjecten. Ieder object, of ‘Lucy’, fungeert zowel als hotelkamer als kunstobject en geeft een mooi uitzicht op de omgeving.

De kamers van Lucy in the Sky zijn ontworpen door verschillende architecten en ontwerpers, elk in een andere stijl ontworpen voor een specifieke locatie. Zelfs de beddenspreien zijn speciaal voor deze projecten ontworpen. De kamers zijn klein, maar van alle gemakken voorzien: een bed, twee stoelen en een tafel, een badkamer en zelfs een klein keukentje. De overnachtingen zijn inclusief een gezond ontbijt. De kamers zijn te boeken voor een enkele overnachting, maar gasten kunnen hier ook voor langere tijd verblijven. Lucy in the Sky heeft drie hotelkamers in de stad staan: Lucy GLXY, Lucy Cube en Lucy Nomad.

Lucy GLXY

De Lucy GLXY is geplaatst op het dak van de voormalige Machinefabriek Eijsink. Het ontwerp van de GLXY is een knipoog naar de mariniersschepen uit de jaren ’60. De kamer heeft een twee-persoons balkon met uitzicht over het Ijssel landschap. Op het dak aan de achterkant van het object vindt de gast een privé galerij met een aantal sculpturen.

Lucy Cube

Lucy Cube is een lichte kamer met aan elke zeide grote ramen en een transparant plafond en vloer. De gast kan via een trap in de douche op het dak komen. Op het dakterras is een uitzicht over de haven en de skyline van Deventer.

Lucy Nomad

De Nomad van Lucy is de enige kamer die op de grond staat, tussen de nieuwbouw van Deventer. De Nomad is de grootste ‘Lucy’ van allemaal. Van buiten ziet deze kamer er rouw uit, maar de binnenkant is strak en heeft een warme sfeer. Een groot contrast. Het ontwerp refereert naar Nederlandse architecten en kunstenaars als Rietveld en Mondriaan.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.