Discover the finest spaces
Delen

Locatietour: ontdek ‘de groene kant van Utrecht’

Bezoek acht locaties op een dag, met een groene draad

Utrecht Convention Bureau verraste in maart dit jaar meetingplanners met de Locatietour: een perfect verzorgde dag, waarbij de veelzijdigheid van de stad Utrecht werd benadrukt aan de hand van een aantal bekende en minder bekende locaties. Op 3 oktober hoopt UCB dit succes te herhalen met een tweede Locatietour, waarbij dit keer de groene kant van Utrecht wordt aangedaan.

Het idee van de Locatietour is simpel: je bezoekt acht locaties in één dag. Maar waarin de Locatietour zich onderscheidt van vele andere bezichtigingsdagen is het programma. De bedoeling daarvan is niet zozeer om in korte tijd zoveel mogelijk locaties en zalen te bekijken, maar veel meer om de bezoeker te prikkelen en creativiteit te ontlokken. Deelnemende locaties krijgen de opdracht om niet simpelweg de beschikbare zalen te laten zien, maar om de bezoekers op creatieve wijze te verrassen en te inspireren.

Locatietour5

Verrassende nieuwe locaties

“We zijn zelf met heel veel tours mee geweest, dus we weten heel goed wat wel en wat niet leuk is”, stelt Linda Kerkhoven (Linda op Locatie). Linda is samen met compagnon Wieteke Lemmen (WietWeetWaarheen) de drijvende kracht en het creatieve brein achter de Locatietour. “Bij de samenstelling van het programma kijken we heel goed of er niet teveel overlap is tussen de locaties, want ze moeten elkaar wel aanvullen. Op 3 oktober gaan we daarom kijken bij kleine locaties en grote locaties, klassieke en industriële. Utrecht Convention Bureau wil dit keer een andere kant van de stad laten zien. In dit groene deel van de regio liggen heel veel mooie bekende én onontdekte locaties waarmee we de meetingplanners gaan verrassen.”

Locatietour1

Groene draad

Een terugkerend onderdeel van de Locatietour is dat het programma én de locaties tot het laatste moment een verrassing blijven (vandaar de mysterieuze foto’s bij dit bericht). “We kunnen wel alvast zeggen dat het programma deze editie een ‘groene draad’ heeft, op het gebied van de locaties en in het eten. Bij de ene locatie brengen we alleen maar een flitsbezoek, bij de andere blijven we wat langer. Maar aan het einde van de dag, als we op de laatste locatie zijn, komen alle puzzelstukjes bij elkaar.”

Voor de Locatietour op 3 oktober 2016 zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.