Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… VRIJ in Culemborg?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Moniek Spruit, founder van evenementenlocatie VRIJ in Culemborg, onder andere over de vergaderlocatie en vakantiewoning die ze onlangs opende. 

We zitten inmiddels al een tijdje in een tweede lockdown. Hoe gaat het bij jullie in deze vreemde tijd? 

Moniek: “We blijven hoopvol kijken naar het moment dat er weer versoepelingen komen. Er is veel vertrouwen dat onze opdrachtgevers ons dan weer weten te vinden. Je zag na de vorige lockdown dat op dat moment veel vraag was naar locaties waar je met zo’n dertig personen op afstand kunt vergaderen. Onder de 1,5 meter maatregel is dat precies waar VRIJ voor geschikt is. Wat we wel enorm missen, is het in de watten kunnen leggen van onze gasten. Dát is wat juist energie geeft.”

VRIJ in Culemborg

Hoe kijken jullie terug op bijna een jaar in crisis? 

Moniek: “Met gemengde gevoelens. 2020 beloofde ook voor ons een waanzinnig jaar te worden met een bomvolle agenda. Dat we van die denderende trein af moesten, dat deed zeer. Inmiddels zijn we daar overheen en kunnen we trots zijn op de events die we wel mochten doen. Denk aan een debat-dinner met individuele tafels per gast in een cirkel opgesteld of een huwelijk dat ondanks alle maatregelen toch heel mooi en memorabel werd voor het bruidspaar.”

Hoe zien jullie dagen eruit zo zonder meetings en events? 

“Onlangs openden we ’t Bakhuisje; een kleinschalige (tot zes personen) vergaderlocatie annex vakantiewoning. De slaapfaciliteit loopt erg goed, dus daar kunnen we mee aan de slag. Verder zijn we onze marketing aan professionaliseren en vernieuwen en vinden we altijd wel klussen op het landgoed die we nu goed kunnen uitvoeren.”

Hoe zien jullie de toekomst? 

“Positief. Men blijft elkaar opzoeken. Ik denk dat hybride events niet verdwijnen, maar elkaar live ontmoeten heeft en blijft voor velen de voorkeur. Deze tijd onderstreept dat eigenlijk alleen maar. Voor ons gevoel was VRIJ net begonnen toen we vorig jaar werden verkozen tot de beste locatie van Nederland, dus we hebben nog veel in onze mars dat we willen laten zien aan onze opdrachtgevers.”

Als we straks weer samen mogen komen voor kleinschalige meetings, wat zijn dan de mogelijkheden bij jullie? 

“Vergaderen op anderhalve meter kan bij ons tot dertig personen momenteel. Een bedrijfsborrel is mogelijk tot vijftig personen en natuurlijk verhuren we VRIJ voor fotografie en video. We staan open voor alle creatieve ideeën die de branche in petto heeft. We houden ervan om out-of-the-box te denken. Dus kom maar op!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.