Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… The Boathouse Kralingen?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Lisa de Klerk van evenementenlocatie The Boathouse Kralingen in Rotterdam onder andere over de plannen die op stapel staan voor het terras. 

We zitten inmiddels al een tijdje in een tweede lockdown. Hoe gaat het bij jullie in deze vreemde tijd?

Lisa: “Naar omstandigheden gaat het met ons prima. We blijven positief kijken naar de toekomst en pakken nu de zaken aan waar we normaal gesproken niet aan toekomen. Zo zijn wij bezig om onze keuken uit te bouwen en ons terras krijgt een opfrisbeurt en lik verf. Onze locatie beschikt over een zeer groot terras en hier komt een mooie grote tent overheen, zodat wij binnenkort weer mensen mogen verwelkomen, conform alle corona maatregelen. Wij hopen binnenkort weer wat te mogen doen.”

The Boathouse Kralingen

Hoe kijken jullie terug op bijna een jaar in crisis? 

Lisa: “Onze locatie is uitermate geschikt voor het geven van feesten en grote events. We hebben ruimte genoeg om corona-proof evenementen te verzorgen. Voorheen hadden wij voornamelijk grote partijen met een flink aantal bezoekers, nu zijn wij meer gericht op kleinere gezelschappen rond dertig tot zestig personen, conform alle regels van dit moment. De evenementen die ons het meest zijn bijgebleven zijn toch wel de huwelijken, die ondanks alle restricties erg bijzonder en intiem waren.”

Hoe zien jullie dagen eruit zo zonder meetings en events?

“Aan de overkant van de Kralingse plas zit restaurant De Tuin, dit hoort ook bij ons. Hier hebben wij een take away loket en verkopen wij dranken en broodjes. Dit houdt ons in ieder geval lekker bezig. Ook vraagt de verbouwing van de keuken de nodige aandacht en zijn wij continu aan het ruimen en poetsen. Zodra het weer kan, zijn we er helemaal klaar voor! Verder werken we zoveel mogelijk vanuit huis en komen we af en toe samen om de voortgang te bespreken. Zo verliezen we elkaar niet uit het oog.

Hoe zien jullie de toekomst?

“Wij vertrouwen erop dat we binnen afzienbare tijd gebruik mogen maken van ons terras. Dat zou al een eerste stap in de goede richting zijn. De grote evenementen, zoals we die graag organiseren en waarin we gespecialiseerd zijn, hopen we rond het einde van de zomer weer op te mogen pakken. De aanvragen voor 2022 stromen gelukkig binnen. We merken dat iedereen weer zin heeft in een feestje of nog feestjes in te halen heeft.”

Als we straks weer samen mogen komen voor kleinschalige meetings, wat zijn dan de mogelijkheden bij jullie?

“Onze locatie bestaat uit meerdere verdiepingen, die wij voor verschillende doeleinde kunnen gebruiken. Ondanks het maximaal aantal gasten, kunnen wij het toch intiem en overzichtelijk houden. Afstanden kunnen gehanteerd worden, zonder dat het kil of koud wordt. Wij denken zelf op deze manier alle soorten evenementen op een corona-proof manier aan te kunnen bieden. Van zakelijke meetings, borrels, barbecues en huwelijken tot vergaderingen. Vergeet daarbij niet onze heerlijke happen en cocktails vanuit de bar. Ook zullen wij weer verschillende barbecuepakketten aanbieden en mooie gedekte tafels op ons terras. Zo kunnen wij er, conform alle regels, toch een geweldige en onvergetelijke dag van maken!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.