Discover the finest spaces
Delen

Locaties in de coronacrisis: hoe is het nu met… IJver Amsterdam?

Het zijn uitzonderlijke tijden. Hoe gaan locaties hiermee om? In deze rubriek vragen we hen waar ze op dit moment mee bezig zijn, hoe ze omgaan met de onzekerheid en waar ze energie van krijgen. In deze aflevering vertelt Tim Jongens van restaurant en evenementenlocatie IJver Amsterdam onder andere over een bijzonder event dat hij in coronatijd kon faciliteren. 

We zitten inmiddels al een tijdje in een tweede lockdown. Hoe gaat het bij jullie in deze vreemde tijd?

Tim: “Hanging in there. We zijn gestart met een paar leuke projecten om bezig te blijven. Zo hebben we in de kerstperiode kerst- en relatiepakketten samengesteld en de bedrijven om ons heen benaderd, dit liep best aardig! We zijn ook bezig met een concept waarin we als verlengstuk van onze leveranciers kunnen fungeren. Zo willen we vlees van horecakwaliteit gaan verkopen voor een nette prijs; Slagerijver gaat het heten.
Achter de schermen gebeurt een hoop. Zo zijn we veel processen aan het verbeteren en al bezig met de voorbereidingen voor de heropening. Uiteraard zijn we ook open voor take away en delivery.”

IJver Amsterdam

Hoe kijken jullie terug op bijna een jaar in crisis? 

Tim: “Gelukkig hebben wij bij IJver meerdere ruimten waardoor we alsnog op een veilige wijze zowel zakelijk als particuliere gasten konden ontvangen. Wat mij het meest is bijgebleven is de presentatie van een film van een groepje filmstudenten. De honderd gasten verzamelden zich op het terras en mochten in blokken van dertig de film bekijken met stoelen op 1,5 meter afstand.”

Hoe zien jullie dagen eruit zo zonder meetings en events?

“We zijn druk bezig met het verbeteren van processen en zijn een hoop aan het klaarzetten voor de toekomst. Denk aan content voor onze sociale media kanalen en extra mogelijkheden voor onze zakelijke gasten zoals de inzet van livestreaming bij hybride events.” 

Hoe zien jullie de toekomst?

“Ik denk dat bedrijven in de eerste fase van de heropening nog afwachtend zullen zijn. De regels zullen nog wekelijks veranderen, zowel positief als negatief. Bovendien gaat het tegen die tijd weer zomer worden. Na de zomer hoop ik dat het vaccineren goed is gegaan en dat we langzaam weer meer mogen en dat het zakelijk weer aan gaat trekken. Ik verwacht ook dat er veel vraag zal komen naar hybride events.”

Als we straks weer samen mogen komen voor kleinschalige meetings, wat zijn dan de mogelijkheden bij jullie?

“We hebben meerdere ruimten die zelfs met de 1,5 meter regelgeving geschikt zijn voor verschillende soorten events. Met een beetje puzzelen moet alles weer mogelijk zijn.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.